8 нестандартни приложения на сухия шампоан

0
452
сухия шампоан

Днес ще си поговорим за един продукт, който напоследък придоби по-голяма популярност. Става дума за сухия шампоан. Той е много удобен, особено за моментите, когато спешно тряба да приведем косата си в добър вид, но нямаме време. Днес ще ви представим и някои други нестндартни приложения на този вид шампоан, които значително ще улеснят живота ни.

Сухият шампоан е един от любимите ни продукти и често ни спасява, когато косата ни е мръсна, а нямаме време да я измием, предават от iWoman.bg. Всъщност може да го използвате не само за тази цел. Ето 8 негови приложения, за които дори не сте подозирали.

1. За небрежни къдрици
Много холивудски фризьори използват сух шампоан, за да постигнат перфектна плажна визия. Напръскайте, както обикновено, върху корените си, след което леко разнесете по дължината и краищата, преди да използвате маша, за да оформите небрежни къдрици.

2. За обем
Вече знаете какъв е ефектът от сухия шампоан върху мръсните ви корени, но пробвали ли сте го върху чиста коса? Нишестето, което се съдържа в него, прилепва върху косъма, което води да увеличаване на диаметъра му и в крайна сметка получавате повече обем.

3. Като стилизиращ продукт
Някои стилизиращи продукти прекалено много утежняват косата, затова може да използвате сух шампоан, за да загладите непокорните косъмчета.

4. За по-здраво захващане
Често срещан проблем на току-що измитата коса е, че понякога е прекалено гладка, за да бъде оформена прическа. Малко количество сух шампоан ще ви помогне по-лесно да сплетете плитка или да приберете косата в кок.

5. Абсорбира излишното
Ако случайно сте прекалили с блестящите спрейове или серуми, впръскайте малко сух шампоан в корените. Оставете го да абсорбира излишното за няколко минути, след което срешете косата си.

6. За да оформите веждите си
Може да използвате малко количество сух шампоан и да оформите веждите си, като едновременно с това ще ги направите да изглеждат по-гъсти заради нишестето в съдържанието.

7. Вместо дезодорант
При спешни случаи може да използвате сухия си шампоан и като дезодорант. Тъй като съдържа нишесте, което има много добри абсорбиращи свойства, ще имате сухи подмишници. Освен това повечето продукти на пазара са с приятен аромат. Разбира се, не ви съветваме напълно да замените традиционния дезодорант със сух шампоан.

8. За да предотвратите протриване
Много от сухите шампоани съдържат абсорбиращи съставки като талк. През лятото, когато се потим повече, сложете малко от продукта между бедрата и в обувките си, за да избегнете неприятното протриване в тези зони.

Вижте още:6 необичайни приложения на краве маслото в домакинствотоКраве маслото е продукт, който използваме широко в кулинарията. В същото време се оказва, че можем д…Apr 11 2020vsyakajena.com10 нетипични приложения на чесънаВсеки от нас е чувал за ползите от чесъна. Той е продукт, който не всеки от нас обича, заради силния…Mar 30 2020vsyakajena.com