5 курорта в Турция с невероятно красива природа

0
471
Турция

Природата е онази част от света, която не е под влиянието на хората и доказва, че красотата се крие в малките неща. Понякога я приемаме за даденост, а не бива. Затова и днес ви представяме 5 курорта в Турция, които ще ви оставят буквално без думи с красотата на природата си.

Най-често туристите знаят за турските курорти само, че има плажове и хотели ол инклузив. Това обаче е далеч от всичко, което тази страна може да предложи, предават от pochivka.blitz.bg. Понякога си струва за кратко да прекъснете мързеливата си ваканция близо до басейна и да видите местната околност. Какви курорти в Турция могат да ви зарадват с невероятно красива природа?

Кемер
В околностите на Кемер ще откриете не само невероятна комбинация от планини и реки, горски участъци и морския бряг, но и великолепни гледки. Ако отидете на разходка из боровата гора или портокалова алея, тогава ще срещнете друга приятна изненада – неописуем аромат. Природата на Кемер е разнообразна. Има огнена планина и уютни морски заливи. Можете да посетите древните руини на град Олимпос.

Бодрум
Един от най-ярките курорти в Турция е Бодрум. Тук няма да имате време да скучаете. През деня много туристи ходят на екскурзии или плажове, а нощта прекарват в многобройни клубове и барове. Недалеч от съвременните сгради можете да видите останките на древни цивилизации. Мандаринови горички също растат тук. А любителите на гмуркането могат да се насладят на прекрасните коралови рифове.

Фетхие
Този курорт привлича туристите с девствената си красота. Тук са най-чистите води, и величествени планински склонове, и мистериозни изумрудени гори. Фетхие е удобно разположен на брега на Егейско море. Курортната зона е заобиколена от кедрови и борови гори. Недалеч от него има още едно прекрасно място – заливът Олудениз. Природата там впечатлява с красотата си дори и най-изтънчените и най-опитни пътешественици.

Мармарис
Много европейци предпочитат да се отпуснат в Мармарис. Климатът тук е просто перфектен. Дори в пика на туристическия поток няма непоносима жега. Курортът е разположен в доста затворен и живописен залив. Това се отразява в морските вълни. Тук те са спокойни и ведри. Ако желаете, можете да отидете на конна езда и да оцените красотата на водопада Джамиавлъ.

Памуккале
Ако искате да плувате в термални извори, тогава трябва да планирате пътуване до Памуккале. Това е доста необичайно място. Жителите на Турция го наричат „замъкът от памук“. Всъщност изглежда, сякаш много пухкави памучни чаши образуват този необичаен снежнобял замък. В близост има и други атракции и природни загадки.

Вижте още:Странните навици у турците, които чужденците не могат да проумеятСтранните навици на дадена нация за нея са нещо съвсем нормално. За чужденците, които я посещават об…Apr 6 2020vsyakajena.comШокиращите навици, които имат различните нацииЯсно е, че различните нации имат разлики в културата, поведението, принципите и дори възгледите за с…Jan 25 2020vsyakajena.com