10 грешки при зареждане на телефона, които съсипват батерията

0
2313
зареждане

Мобилният телефон вече е сред най-важните предмети за всеки от нас. Постоянно държим връзка с близки, приятели, колеги… Затова и ни е необходим достъп до телефон постоянно. Това от своя страна намалява батерията на телефона скоропостижно. Оказва се обаче, че понякога ние самите правим грешки при зареждане на телефона, които съсипват батерията и съответно телефона ни.

Начинът, по който зареждаме телефона си, може да е фатален за живота на батерията и за електричеството, предават от dama.bg. Батерията има прецизен брой на цикли за зареждане. За да издържи повече, то е необходимо да спазваме някои правила. Споделяме с вас 10 грешки при зареждане и съвети как да го направите по правилен начин, за да избегнем всякакви проблеми.

Винаги оставяте зарядното включено
Когато зарядното е постоянно в контакта, макар и да не зарежда телефон, то това се отразява на сметките ни. Адаптерът отделя топлина, която може да предизвика късо съединение.

Зареждате батерията на 100%
Ако го правите всеки път, това ще намали живота ѝ. Всяка батерия има определен живот. Ето защо заредете телефона между 20% и 80% през по-голямата част от месеца.

Оставяте батерията да падне напълно
Не е хубаво и тя да се изтощи напълно преди зареждане. Новите литиеви батерии имат цикъл на зареждане. Ако правите това всеки път, то тя ще започне да намалява живота си малко.

Оставяте телефона да се зарежда през нощта
Ако го зареждате цяла вечер, то батерията ще приеме прекалено много заряд и ще скъси живота си. По този начин телефонът може да прегрее.

Използвате телефона, докато се зарежда
Не го правете. Така пренатоварвате батерията. Ако някой ви звънне, изключете го от зарядното, за да говорите.

Зареждате телефона си, когато батерията е над 20%
Непрекъснатото зареждане също вреди на телефона. Най-оптималният вариант, за да го поддържате в добро състояние, е да го включите на зарядното, когато е между 20 и 5%.

Оставяте калъфа на телефона при зареждане
По този начин той започва да прегрява. Това може да увреди телефона. Оставете го да „диша“!

Използвате евтини и общи зарядни
Всеки телефон има подходящо зарядно, което не бива да се заменя с такова на друга марка или модел. Пазете зарядното, което сте получили при покупката на телефона. Ако не го използвате правилно, енергията при зареждане ще е малка и няма да е пълно.

Използвате съмнителни приложения за следене на батерията
Безплатните такива могат да са истински кошмар за телефона и батерията. Ако се предлагат от непознат източник, не ги сваляйте. Преди да използвате някое приложение, го проверете добре.

Вижте още:Ново изследване установи нещо шокиращо за смартфонитеСмартфоните са неделима част от живота ни вече години наред. Има цяло едно поколение, което не знае …Mar 16 2020vsyakajena.comКак да дезинфекцираме смартфона си ефективноДнес ще ви представим лесен и ефективен начин да дезинфекцираме смартфона си. Това е предметът, койт…Apr 6 2020vsyakajena.com