Учените откриха ефективен начин да избегнем ранна смърт

0
308
ранна смърт

Ранната смърт е едно от нещата, които не можем да предвидим, а е изключително неприятно, тъй като е неочаквано. Днес обаче ще ви представим проучване на учените, които твърдят, че са открили ефективен начин за избегнем ранна смърт.

Учените от Imperial College London и Cambridge University във Великобритания посочиха един от най-ефективните начини за избягване на ранната смърт, предават от zdrave.to. Според експерти колоезденето ще помогне да се намали рискът от преждевременна смърт.

Специалистите стигнаха до това заключение по време на проучване. В продължение на 25 години, от 1991 до 2016 г., експертите наблюдават състоянието и начина на живот на 300 хиляди души. Оказа се, че в сравнение с автомобилистите, тези, които отиват на работа с колело, имат 20% по-нисък риск от ранна смърт и 24% от сърдечно-съдови заболявания. Освен това смъртността от рак намалява с 16%, а броят на диагностицираните случаи на рак – с 11%.

В допълнение, експертите са установили, че ходенето има по-малък ефект от колоезденето. Броят на случаите на рак сред пешеходците се е намалил със 7%, но не е възможно да се установи връзка между ходенето и смъртността от сърдечно-съдови заболявания. Учените смятат, че хората, които отиват на работа пеша, не могат да избегнат влиянието на други фактори, които влияят на здравето.

Смъртта е пълно и необратимо прекратяване на жизнените процеси в живите организми и естествен край на всеки живот. Всеки многоклетъчен организъм рано или късно умира. При благоприятни условия на околната среда, едноклетъчните организми могат да се делят неопределено дълго време и на практика са безсмъртни.

Връзката между живота и смъртта, и нейната същност са предмет на редица религиозни и философски анализи. Повечето религиозни системи се основават на вяра в някаква форма на задгробен живот или прераждане. Съвременната наука не е в състояние да обясни еднозначно произхода и същността на съзнанието при човека. Независимо от тази неопределеност, повечето съвременни учени са настроени атеистично и считат религиозните вярвания за спекулативни и антинаучни. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Младо момиче разказа какво е видяла по време на клинична смърт (Видео)Има много малко хора в световен мащаб, които са били в клинична смърт и след това са се върнали към …May 22 2020vsyakajena.comЛекари посочиха смъртоносната опасност от лукаДнес ще си поговорим за една смъртоносна опасност от лука. Често си говорим за ползите от този зелен…Mar 9 2020vsyakajena.com