Тук домовете и колите не се заключват, а безопасността е нечувана

0
625
домовете и колите

Има ли човек в днешно време, който да си представи, че може да остави дома си или колата си отключена и нищо да не й се случи? На повечето места по света – не. Но се оказва, че има едно място, където домовете и колите не се заключват, а безопасността е нечувана. Ето и кое е то.

В тази страна атаките срещу туристи са почти нечувани, предават от pochivka.blitz.bg. Някои дребни проблеми със закона като незначителни кражби може и да се случат, но такива нарушения са запазени за „туристически“ зони като летища, градски транспорт и популярни градски атракции. Сингапур е една от най-безопасните страни в света, а доказателството е, че този град-държава в Югоизточна Азия наскоро бе обявен за най-безопасното място в доклада “Solo Travel Safety Report 2019”.

Анализирайки данните за пътната безопасност в 142 страни по света, работата на местната полиция, броя на кражбите и други нападения в една държава, става ясно, че соло пътешествениците се чувстват най-добре в Сингапур. Не ни изненадва, че е известно, че Сингапур има едно от най-ниските нива на престъпност. Сингапурците оставят колите си отключени без страх да не бъдат откраднати. Жените в сингапурските ресторанти и барове оставят чантите си без надзор, когато например отидат до тоалетната.

Дамите се чувстват абсолютно в безопасност, когато се връщат у дома от нощно излизане, а родителите не се страхуват, че някой може да отвлече детето им.
Най-големите проблеми със сигурността в страната се причиняват от измамници, които се преструват на собственици на сгради и изискват големи суми за резервиране на апартаменти под наем. Ето защо властите в Сингапур препоръчват да наемате квартира само от регистрирани фирми.

Трябва да се има предвид, че Сингапур е един от най-скъпите градове за живот, но също така е безупречно организиран град. Улиците са чисти и тихи, поради което някои наричат Сингапур стерилен, но дори и малко скучен.

Вижте още:Приказна страна, която съществува заради „честните бедняци“Това е страната на чудесата, направена от лед (Видео)Когато се замислим за страната на чудесата, обикновено съзнанието ни се пренася в детските приказки.…Feb 28 2020vsyakajena.com