Това са страните с идеален климат

0
419
идеален климат

Много от нас си мечтаят да живеят в страна с идеален климат. За целта обаче те трябва да напуснат родината ни, тъй като у нас климатът е променлив и далеч не може да бъде определен като идеален. Днес ще ви представим кои са страните, чийто климат е буквално прекрасен и неповторим.

Всички искаме 365 дни лято в годината, но не и в тропиците, пишат от pochivka.blitz.bg. Там е влажно, задушно, непоносимо горещо, много опасни насекоми и тропически инфекции. Но къде е идеалното лято? Говорим за 5 държави от една географска среда, климатът на които най-много се доближава до идеалното. Веднага трябва да кажем, че извадихме от списъка екзотичните държави с благоприятен климат.

Вероятно много хора обичат лятото. Не е нужно да харчите пари за зимни и междусезонни дрехи и обувки, има по-малко настинки, наслаждавате се на топлината, слънцето, зелените и плодовете, получавате порцията витамин D, която иначе липсва. Днес в света доста страни имат благоприятен климат. Изтъкнахме страните от онази географска среда, които определено ще паснат на европейците поради особеностите на нашия манталитет, здраве и условия на живот в сегашната географска област, които са се развили исторически.

Португалия
Като цяло това е много привлекателна страна в много отношения. Включително климат. Тук е меко през всичките четири сезона, с много слънчеви дни в годината. Португалия се счита за най-слънчевата страна в Европа. Лятото е сухо и горещо, зимата е комфортна и топла. Най-приятният климат в Португалия е на остров Мадейра, островът на вечната пролет, както го наричат ​​местните жители и туристите. Принадлежи към субтропичния климатичен пояс. Няма екстремни метеорологични условия под формата на екстремни горещини или студено време. През цялата година преобладава комфортна средна температура, която не пада под + 20.

Канарски острови (Испания)
Още един остров на вечната пролет. В архипелага преобладава тропическият климат с духащ пасат, който е сух и топъл през цялата година. Времето над Канарите се формира от взаимодействието на африкански сухи ветрове и влажни пасати от Атлантическия океан. Между другото, експертите на Американската космическа агенция НАСА и учените от отдела по метеорология на университета Пен проведоха проучване на климатичните условия в различни части на света и нарекоха климата на Канарските острови най-добрият на планетата.

САЩ (Калифорния и Хаваи)
Калифорния се намира в умерената и субтропична зона. Тъй като щатът е заобиколен от планински вериги, както и от океана, тук се формира особен климат. Повечето крайбрежни райони на щата се характеризират с дъждовни топли зими и сухи горещи лета с леки сезонни температурни колебания. Хавайските острови се наричат ​​климатичен рай – меки температури през цялата година и умерена влажност. Тук не е твърде горещо или твърде студено. На островите температурата на въздуха рядко се повишава над + 32 и пада под +18. И дори ако през зимните месеци паднат повече валежи, ласкавото слънце бързо ги замества.

Малта
Остров-държава в Средиземно море. Малта се счита за идеален вариант по отношение на климата и географското местоположение за постоянно пребиваване. Температурата е стабилна, лятото е сухо и топло, а през зимата вместо сняг вали дъжд. Средните температури през лятото са + 20-25 градуса, през зимата + 15-20. През 2011 г. сп. International Living определи Малта като страната с най-добър климат на планетата и й присъди първенството.

Кипър
Кипърското лято е сухо и горещо, ниската влажност допринася за лесното възприемане на температура до + 35 градуса. Зимите са меки, със средна температура от + 16 ° C, така че дори в този период поляните са зелени. Бури се случват рядко, наблюдават се предимно умерени ветрове. Това не е ли перфектно?

Вижте още:Това е най-тясната страна в светаЗнаете ли коя е най-тясната страна в света? Този любопитен факт определя някои от особеностите на то…May 13 2020vsyakajena.comПриказна страна, която съществува заради „честните бедняци“Във всяка държава в света има хора, които разполагат с възможности и такива, които спадят към по-бед…Mar 16 2020vsyakajena.com