Това ли е най-подценяваният град в Европа?

0
214
най-подценяваният град

Когато става въпрос за най-подценяваният град в Европа, малко хора правят конкретн асциация с някое място. Именно затова и този тип градове са подценени – техните достойнства не са признати от масата, което ги оставя по-ввстрани от прожекторите на туристическото внимание. Днес ще си поговорим именно за един такъв град, който далеч не заслужава да е в тази графа.

Пътувал съм много в Европа, предават от pochivka.blitz.bg. Зад мен има 20+ държави и сто града, а в някои страни съм бил многократно. За всичките си пътувания видях само един град, който ме впечатли повече от Дрезден … това е Виена, за която определено ще говорим. Дрезден е вторият най-красив град в Европа, който съм виждал през живота си, пише в социалните мрежи наш пътешественик.

Красотата е много субективно понятие. Това, което е красиво за един, може да бъде грозно за друг. От друга страна, има някакво формирано „обществено мнение“, с което обикновено всички са съгласни. Така че с твърдението, че Флоренция е един от най-красивите градове в Европа, е много трудно да се спори, защото това е добре известен факт.

Знаете ли, че преди Втората световна война имаше друга добре известна истина, която гласеше, че Дрезден е един от най-красивите градове в Европа? Дрезден гордо носеше прякора „Флоренция на Елба“ и се смяташе за толкова красив, че във възприятието на хората дори не беше град, а огромен музей на открито. Но тогава започна войната.

Дрезден беше сринат до основи при една от най-бруталните бомбардировки в цялата война, при която загинаха над 25 000 души. Целият исторически център остана в руини, а от някогашната „Флоренция на Елба“ нямаше и следа. Така Дрезден и загуби статута си на „един от най-красивите“. През 21-ви век Дрезден напълно възстанови историческия си център! Може би това е едно от най-впечатляващите прераждания, сравнимо с това, което Хирошима преживя през своето време. Сега Дрезден изглежда точно така, както е изглеждал до онази кървава нощ, точно когато е бил наречен „Флоренция на Елба“.

Вижте още:Невероятната история за града, замръзнал във времетоДнес ще ви представим невероятната история на града, замръзнал във времето. Става въпрос за Русия и …Jun 16 2020vsyakajena.comНай-горещите градове в света – животът е почти невъзможенРазличните градове в света попадат в най-разнообразни класации. Днес ще ви представим кои са най-гор…Jun 13 2020vsyakajena.com