Тези уникални близначки оставиха света с отворена уста (Снимка)

0
234
уникални близначки

Днес ще ви представим историята на две уникални близначки. Както се вижда и от снимката, на пръв поглед двете нямат почти нищо общо. Оказва се обаче, че те наистина са биологични близначки, а случаят им е изключително рядък и необичаен. Ето и за какво точно става въпрос в тази приказна история.

Всеки знае, че обикновено близнаците си приличат като две капки вода. Може би и затова винаги са предизвиквали такъв голям интерес, пишат от jenata.blitz.bg. Днес обаче ще ви разкажем за една по-необикновена двойка близнаци с различен цвят на кожата, чийто живот следят с интерес безброй фенове и учени от целия свят. Преди 23 години заради много рядка комбинация от гени на бял свят се появяват светлокожата Люси и тъмнокожата й сестричка Мери.

На 16 януари 1997 г. лекарите в болницата са толкова изненадани от „новогодишното чудо“, че не посмели веднага да покажат близнаците на майка им, опасявайки се, че жената няма да повярва, че това са нейните деца. Косата на Люси е не просто светла, а рижа. Тя има изключително красиви сини очи и много светла кожа. Мери е пълна противоположност на сестра си. Тъмната й кожа, черната, къдрава и много гъста коса и кафяви очи са характерни за представителите на африканския континент.

Не по-малко интересни са родителите на необичайните близначки. Майка им Дона е родена в Ямайка, а татко им Винс е англичанин. Той, подобно на Люси, има светла коса и сини очи. Накратко – Мери е като майка си, а Люси – като баща си. Освен близначките, Дона и Винс имат още 3 деца – момиче и две момчета. Момичето и едно от момчетата приличат на майка си, а другият им син е копие на баща си. През годините семейството често се сблъсква с проблеми.

Не само връстниците на дъщерите им, но и служителите в детската градина, а по-късно и в училището се съмняват, че момичетата наистина са близначки. Доста пъти се е налагало родителите им да разнасят семейни албуми и документи, потвърждаващи факта, че момичетата са родени в един и същи ден. Люси и Мери са много доволни, че са напълно различни една от друга, въпреки че са близнчки. Така все пак никой не ги бърка. И винаги се обличат различно, за да подчертаят още повече индивидуалността си.

От раждането им изминаха 23 години. Днес двете момичета са истински красавици. След училище Люси влиза във факултета по изкуство и дизайн, завършва с отличие и сега работи в областта на рекламата. Мери пък е психолог и помага на хората в трудни ситуации. Такава генетична разлика в цвета на кожата при близнаци е много рядка. В света са известни не повече от 10 подобни случая.

Вижте още:Историята на това семейство вдъхновява: Модерно е да се върнеш на селоПусти улици, рушащи се къщи и стари хора. Така сме свикнали да виждаме българските села. А така ли е…Jul 30 2018vsyakajena.comИсторията на това многодетно семейство разплака мнозинаДнес ще ви представим една меко казано интересна и любопитна история. Става дума за многодетно семей…Apr 18 2020vsyakajena.com

loading...