Приказна страна, която съществува заради „честните бедняци“

0
267
приказна страна

Във всяка държава в света има хора, които разполагат с възможности и такива, които спадят към по-бедните. Това е съвсем нормално явление, но днес ще ви представим една приказна страна, която съществува, благодарение на „честните бедняци“. Ето и за кое невероятно място става въпрос.

В тази страна няма летища, но жителите й са 5 пъти по-богати от американците, пишат от pochivka.blitz.bg. В нея има регистрирани 5 улици, всички говорят немски, а в затвора са само 7 души. На практика няма безработица, богатите хора и абсолютната чистота царуват навсякъде. Това не е приказка. Това е Лихтенщайн. Държавата се намира в центъра на Европа и е в съседство с Австрия и Швейцария.

Но именно тази държава е една от най-затворените места в Европа. Това е рай на земята с необичайна природа, девствени езера и живописни гледки. Тези, които са посетили Лихтенщайн я описват като невероятнастрана и твърдят, че са се чувствали там фантастично. А една от причините за това е, че Лихтенщайн е офшорна зона. За чуждите компании в страната се определят много ниски данъци, поради което около 70 хиляди компании от целия свят са регистрирани в тази така малка държава.

Хората в нея живеят наистина спокойно. Почти няма престъпления, нямат собствена армия и там е много спокойно. Никой не се хвали с доходите си, защото е ясно, че всеки, който има банкова сметка в тази страна, изобщо не е беден човек. Лихтенщайн процъфтява в производствената индустрия, занимава се с производство на марки, напреднал туризъм, въпреки че по принцип там туристите няма какво толкова да разгледат.

Освен княжеският замък, който е много популярен, но може да се гледа само отвън – в края на краищата княжеското семейство живее вътре, а князът не кани гости. Друга странност: не всеки може да регистрира фирма в тази страна. Тези, които искат да го направят, трябва да рехвърлят дяловете си на местни жители. В резултат се оказва, че всеки жител на Лихтенщайн получава плащания някъде от две или три чуждестранни фирми.

И все пак тази, наистина, малка държава е изключително живописна. Тревата изглежда кадифено и изумрудено зелена, планините – безкрайни, а небето – най-бездънното. Дължината на пътищата е много малка – само 250 км. Страната официално е регистрирала един държавен канал и има един обществен транспорт – автобус. Всеки там кара колела или просто се разхожда в околността.

Знамето на държавата напълно съвпада с флага на Хаити (две червено-сини ивици).
И, ето още нещо: тъй като престъпността практически там е на нула, понятието „затворник“ като цяло там е много рядко. А онези няколко отчаяни хора, които са влезли за дреболия, живеят перфектно: държани се в добри условия, а ресторантът им осигурява вечери.

Вижте още:Това е страната на чудесата, направена от лед (Видео)Тази страна изглежда като извадена от приказкаВ света има много красиви места, които ни напомнят някое вълшебно кралство от приказките. Обикновено…Feb 1 2020vsyakajena.com