Плашещата история на тази студентка ще ви откаже завинаги от гризането на нокти

0
653
гризането на нокти

Гризането на ноктите е неприятен навик, който много хора притежават и не могат да изкоренят. Понякога обаче, когато чуем личния опит на някой друг, бързо се убеждаваме, че е по-добре да спрем и успяваме да си го наложим. Затова и днес ви представяме плашещата история на една студентка, която не само ще ви стресне, но и ще ви откаже завинаги от гризането на нокти.

Студентка от американския щат Тексас разказа в онлайн платформата TikTok как навикът да гризе ноктите си е довел до нещо страшно, предават от zdrave.to. 18-годишната Лорън Никълс призна в един от видеоклиповете си, че заради пристрастяването към гризането на ноктите си е развила опасна инфекция – паронихия.

„Уважаеми любители на гризането на нокти, призовавам ви да спрете да правите това. Почти загубих пръста си по тази причина“, започна тя своето предупреждение. Страшната история бързо стана хит в мрежата и привлече вниманието на милиони хора. Тя забелязва зелено петно на кутикулата на пръста си, като първоначално си мисли, че става въпрос за малка синина.

Все пак обаче решила да отърси повече информация в интернет за подобни проблеми в областта и установила, че има опасност да развие паронихия. На следващия ден тя отишла на лекар, който й предписал антибиотици. След два дни обаче Лорън осъзнава, че лечението не помага, тъй като състоянието на пръста се влушава, а след още няколко дни възпалението вече придобива страшни размери и яркочервен цвят. Студентката отново отишла на лекар.

„Тогава ми казаха, че е необходимо да се направи операция. На 10 януари Никълс осъзнал, че лечението не помага, тъй като пръстът започва да гной още повече. До 13 януари площта на възпалението се увеличи и придоби яркочервен цвят. Американецът отново си записа час при лекаря. „Тогава ми казаха, че е необходимо да се направи операция. За малко да ми ампутират пръста заради навика да гриза ноктите си“, сподели тя.

Вижте още:Странна новина: Гризането на ноктите е полезно?4 правила за перфектни нокти, които всеки маникюрист следваВсяка жена се стреми да има перфектни нокти. Причината за това е, че поддържаният маникюр показва же…Dec 10 2019vsyakajena.com