Кой трябва да яде червено месо

0
436
червено месо

Има най-различни разновидности на месни продукти, които можем да намерим в почти всеки магазин у нас. Един от признаците, по които се делят те е цветът. Днес ще си поговорим за това кой е добре да яде повече червено месо и защо.

В последно време хората все по-често обръщат внимание на нещата, които ядат, пишат от zdrave.to. Здравословният начин на живот се е превърнал обаче в индустрия. Отвсякъде се появяват нови диети, които обещават, че ако ги спазваме, всичко ще е наред. Обаче забравяме, че всичко трябва да се консумира в умерени количества, за да не си нанесем неповторима вреда.

Така например едно от нещата, които мнозина отричат е червеното месо. В повечето здравословни диети се твърди, че то трябва да бъде напълно изключено от менюто, тъй като може да доведе до редица здравословни проблеми. В същото време обаче месото е основен източник на протеин. То допринася и с минерали и микроелементи към диетата, особено желязо и цинк. Месото е важен източник на витамини от група B, включително B12, който не се открива в храните от растителен произход.

Скорошно проучване на учени показа, че червеното месо може да намали риска от развитие на демиелинизация на централната нервна система (ЦНС), което е често срещан предшественик на множествена склероза на МС. „Предишни проучвания показват, че средиземноморската диета може да помогне за намаляване на риска от определени здравословни проблеми, включително сърдечно-съдови заболявания, диабет, рак, болест на Алцхаймер и деменция и да подобри общата продължителност на живота.

Съществуват обаче неубедителни доказателства, че средиземноморската диета също намалява риска от развитие на МС “, казва водещият автор Лусинда Блек от Училището за обществено здраве в Университета Къртин. Според изследователи от Австралийския национален университет в Канбера, получените в новото проучване данни отговарят на необходимостта да се информират хората с повишен риск от развитие на МС за влиянието на диетата им върху цялостното им здраве.

„Нашето проучване установи, че консумирането на една порция (65 г) червено месо като част от здравословната средиземноморска диета може да бъде полезно за хора с висок риск за развитие на МС“, казва Блек. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Месото е важно за здравето ни. Ето как да избираме най-качественото в магазинаЕкспертите алармират: Измиването на пилешкото месо с течаща вода е опасно за здравето. Ето защоАко преди да приготвите пиле, предпочитате да го изплакнете с вода на чешмата, по-добре спрете да пр…Jul 23 2018vsyakajena.com