Какво ще се случи, ако не сменяме бельото си всеки ден

0
502
бельото си

Свикнали сме да сменяме бельото си всеки ден. Този навик се гради още в ранна възраст и се счита за спазване на елементарна лична хигиена. В същото време на всеки се е случвало да попадне в ситуация, когато да не може да изпълни това. Днес ви представяме какви ще са резултатите, ако не сменяме бельото си редовно.

Още от детството са ни учили колко важна е хигиената, пишат от zdrave.to. Въпреки това има хора, които дори в зряла възраст пренебрегват стандартните хигиенни навици. Много хора не сменят бельото си всеки ден. До какво обаче води това? Според различни проучвания около 30% от мъжете ходят в едно и също бельо в продължение на няколко дни. Това създава условия за размножаването на бактерии.

Те могат да предизвикат инфекции на половите органи и пикочните пътища или дерматит. Освен това, не забравяйте, че кожата е място за размножаване на много микроорганизми, включително гъбички, а понякога и кърлежи. По-голямата част от тях не вредят на човек, но има и условно патогенни микроорганизми, които могат да причинят възпаление, ако влязат в контакт с лигавица или увредена кожа. Проблеми могат да възникнат и ако човек има слаб имунитет.

Бельото е част от облеклото и представлява комплект дрехи, които се носят под други дрехи най-вече поради хигиенични причини и за да осигуряват поддръжка на определени части от тялото. В страни със студен климат те служат и да осигуряват топлина на тялото. Носят се директно върху кожата. Някои от тях като потникът и тениската например могат да се носят както като бельо, така и като обикновено облекло. Определени видове бельо се носят за да прикриват части от тялото, за които се счита, че е неприлично да се показват, докато други видове бельо имат еротичен ефект. Някои видове бельо дори имат религиозно значение.

Женското бельо включва бикини и сутиен, много по-рядко и потник, докато мъжкото бельо се състои от слипове и потници. Поради това че бельото трябва да попива потта и да не възпалява кожата, най-предпочитаният материал е памукът. Еротичното бельо, което е обикновено от изкуствени материи или коприна навлиза в модата на облеклото през 1980-те. В миналото част от бельото са били корсажа и корсета, както и кюлотите.

Вижте още:Как да подберем перфектното спално бельо: Гаранция за здрав сън без кошмариСънят при хората е несъзнателно състояние, характеризиращо се със забавяне на дейността на тялото и …May 30 2018vsyakajena.comПолзите да спим без бельо – не са никак малко: Първата е превенция на диабет, ето и останалитеТази информация е полезна преди всичко за вас, уважаеми дами. Как да си осигурите нормален, „здрав“ …Apr 26 2018vsyakajena.com