Изхвърлете тези думи от речника си, ако искате да сте богати

0
1024
речника си

Думите имат сила, макар и често да говорим без да се замисляме точно кои думи от речника си използваме. Истината е, че те материализират мислите ни, а те от своя страна моделират живота ни. По тази причина днес ви представяме кои думи е добре да не използваме, ако искаме да бъдем успешни и богати.

В повечето случаи бедността ни връхлита не заради странни стечения на обстоятелствата или банални неуспехи, а заради лошата енергия на звездите. Най-често печелим по-малко, отколкото ни се иска, заради думите, които привличат бедността като магнит. Силата на мислите и думите е способна да промени както бъдещето, така и настоящето. От това какво говорим и как го казваме, зависи страшно много! Затова днес от jenata.blitz.bg ще ви разкрият кои думички е най-добре да не изричате, за да увеличите шансовете си за успех в работата, бизнеса и финансовите въпроси.

Беден
Не казвайте за себе си или за някой от близките си: „Аз съм беден“, „беден“ или „бедничкият“. Тази дума наистина може да ви направи бедни и неуспешни. И привлича проблемите, неуспехите и дълговете като магнит. Не казвайте „По-беден съм от него“. Тази фраза винаги може да си намери синоним или заместител. Ако не го направите, излизането от финансовата дупка, в която сте попаднали, ще бъде страшно трудно!

Няма
Всеки знае, че за да получи нещо, трябва да даде нещо в замяна. Ако отговаряте на хората с отказ, не е изненадващо, че Вселената прави същото, забавяйки положителната енергия, която помага да забогатеете. Ако сте принудени да откажете поради определени обстоятелства, тогава не казвайте „не“. Кажете нещо друго, например: „Съжалявам, следващия път“. Ако често казвате „не“, можете да навлечете неуспех както върху себе си, така и върху семейството си.

Господар, началник
Може да имате човек, който ви дава работа, но не бива да го наричате началник или още по-малко господар. Това ще се отрази много лошо на самоопределянето ви, защото в известен смисъл всеки от нас си е шеф. Не поставяйте никого над себе си, за да не загубите увереността и силите си. Трябва да запомните, че всичко зависи от това как работите и какво правите. Правите го за себе си! Вместо тези две думички, можете да използвате просто „работодател“, „човек на по-висока позиция“, „шеф“ или пък бащиното му име.

Длъжен
На касата в магазина е много популярно да питате: „Колко ви дължа?“. На пръв поглед в това няма нищо опасно, но посланието е доста странно. Не си струва да се вкарвате в дългове, защото думите имат особена сила. Също така не трябва да казвате „длъжен съм“. Струва си да замените фразата с „трябва да“. Трябва да помагаме на родителите, трябва да се обичаме, да обичаме децата си, но не сме длъжни да правим нещо за шефа си и за компанията. Ако спрете да повтаряте това, можете да се отървете от дълговете, да изплатите ипотеката, бързите заеми и т.н.

И нещо изключително важно! Парите са нещо, което получавате за своя труд. Те са въплъщение на вашите усилия, затова не трябва да се отнасяте към тях пренебрежително и да ги наричате с жаргонни думи като мангизи например. По този начин вие обезценявате себе си! Наричайте ги „парички“, „моето богатство“… Това е полезно за тези, които работят здраво. Така ще увеличите производителността си в пъти и приходите си, разбира се. Освен това, ако се отървете от тези думи в речника си, може да започнете да губите много по-малко пари без причина!

Вижте още:Къде да държим парите у дома, за да започнат да се множат4 растения привличат парите у домаДомът е нашата крепост, както е казал народът. По тази причина ние държим той да бъде уютен, красив …Jul 7 2019vsyakajena.com