Защо хиляди жени в Хонконг спят в картонени кутии

0
574
Хонконг

Факт е, че хиляди жени в Хонконг спят в картонени кутии. Причината за това обаче наистина ще ви изуми и ще ви накара да се замислите. В Китай има една специфична територия, която се нарича Хонконг. Всичко там е различно от това, което хората в другите райони. Собствена валута … собствени закони … собствено управление, предават от pochivka.blitz.bg. И въпреки цялата тази свобода, хората дори протестират, до скоро градът е белязан от огромни митинги и десетки протестиращи, пострадали по време на сблъсъци с полицията. Много туристи се питат какво правят в този град жени, спящи в картонени кутии.

Тази гледка в Хонконг шокира много от туристите, които просто не могат да разберат видяното. А то е сюрреалистично – жени, настанени в кутии като в клетки. И много от тях си задават въпроса дали те не са от някаква презряна, нисша каста. А всъщност обяснението е много по-просто. Според местен закон домашните помощнички са длъжни да напуснат работното си място през почивните си дни.

Тъй като неделя е почивен ден, а в Хонконг голяма част от помощничките са придошли от Фипините, те нямат друг избор, освен да прекарат този ден и нощ на улицата, защото няма как да се приберат у дома. Така се оказва, че в неделя по улиците на Хонконг можете да видите толкова много седящи жени в техните картотени котии, което наистина си е необичайна гледка. Но това не притеснява никого и всеки се занимава със своите си дела. В крайна сметка утре отново е ден за работа.

Специален административен район Хонконг, съкратено Хонконг или Сянган, е специален административен район на Китайската народна република (КНР), зависима територия, бивша колония на Великобритания, разположена в Югоизточен Китай, на брега на Южнокитайско море. Включва остров Хонконг, полуостров Коулун и 235 крайбрежни малки острова. Има площ от 1104 km2, от които 4,6% са водна повърхност.

Населението наброява 7,4 милиона жители. Етническият състав в проценти е: китайци – 93,6%, други – 6,4%. Официалните езици са английски и китайски. Регионален език е кантонският. Хонконг има процъфтяваща икономика, една от най-свободните в света, до голяма степен базирана на международната търговия. Въпреки че е малък остров, Хонконг заема десетата по големина търговска зона в света и е 11-ият по големина банков център в света. Валутата в Хонконг е хонгконгският долар.

Вижте още:Туристи направиха немислимото на Мачу Пикчу и бяха арестуваниРазказът на тази туристка ще ви откаже да стъпвате в НеаполНеапол е сред градовете в Европа, които повечето от нас имат желание да посетят. Слушали сме много з…Feb 4 2020vsyakajena.com