Вижте невероятната красота на залива Навахо (Видео)

0
252
Навахо

Лятото вече е тук, независимо, че е по-дъждовно, отколкото ни се иска. Днес ще ви представим красотата на залива Навахо. Това място, както ще видите и на видеото, е нистина магично и е перфектно за почивка, особено ако сме привърженици на приключенията и красивите гледки.

Посетихме остров Закинтос през 2018 г. и това е наистина най-красивият остров в света от всички, които съм виждал, пише българин в социалните мрежи, пишат от pochivka.blitz.bg. Влюбвате се в неговата природа веднага и завинаги. Красиви заливи и плажове, скали, спиращи дъха пропасти, зелени борове, изумрудената вода на Адриатическо море – бяхме очаровани от всичко това.

Не случайно най-красивите картички от Гърция изобразяват точно остров Закинтос и са се разпръснали по света. А за визитната картичка на този остров се счита заливът Навахо или заливът на корабокрушенците, ако се превежда от гръцки.

Били сме там, приятели, и все още не вярваме, въпреки че вече са минали повече от две години! Бяхте там сами, без никакви екскурзии, в удобно за нас време. Трябваше да карам през целия остров, но това отне само час и половина и без съмнение си заслужаваше. Не ни беше трудно, тъй като моите приятели и аз наехме кола за цялото време на почивката. Между другото, на плажа, където бяха нашите апартаменти, плувахме само веднъж и дори тогава – през нощта, защото през цялото време обикаляхме острова. Карахме до залива Навао на случаен принцип и не знам как се случи, но имахме изненадващ късмет: на плажа нямаше туристи.

Можете да стигнете до плажа само с яхта, каквито превозват туристите, а понякога просто няма къде да падне монета. Много рядко се случва, най вече през последните дни на изолация, плажът да бъде и празен. Това място има своя собствена легенда. Факт е, че друго от имената му е заливът на контрабандистите.

През 1980 г. гръцката крайбрежна полиция преследва кораб на контрабандисти, превозващ товар от „цигари, вино и жени“ от Турция до Италия. Престъпниците спрели кораба, залели го и изчезнали с лодки. Няколко години по-късно буря изхвърлила кораба на плажа и оттогава той лежи там, ръждясал и наполовина засипан с пясък. Той се е превърнал в „перлата“ на плажа, хиляди туристи годишно правят снимки на неговия фон и надраскват имената си по неговите стени.

Трудно е да се каже дали това е вярна или измислена история за привличане на туристи, но останките на кораба добавят специална обстановка на това място. Историята мълчи за съдбата на оцелелите контрабандисти. Преди това този плаж се е наричал плажът на Свети Георги – в чест на малкия манастир, който се издига над морето наблизо.

Вижте още:Загадъчно сияние в морето, което се появява само нощем в няколко залива (Видео)Днес ще ви представим едно загадъчно сияние в морето, което се появява само нощем в няколко залива. …May 4 2020vsyakajena.comОстровът, погребал Наполеон – опасен, чудат и беденВ света има най-различни места, които могат да впечатлят всеки от нас. Някои от тях имат невероятна …Jun 18 2020vsyakajena.com