Вижте най-добре пазената тайна на Швейцария

0
210
Швейцария

Швейцария е една от най-богатите страни в света. Тя не е в Европейския съюз, но е в сърцето на Европа и банковите й системи са толкова напреднали и използвани, че стандартът на живот там е изключително висок. Днес ще ви представим една от най-добре пазените тайни на тази приказна страна.

Искате да се насладите на непокътната природа и прекрасна природа, тишина и спокойствие, но и страхотно швейцарско сирене? Тогава Гимелвалд е идеалното място за вас. Селото се издига на 1367 метра над долината Лаутербрунен и между планините Шилтрон и Юнгфрау, пишат от pochivka.blitz.bg.

До това място в кантона Берн не може да се стигне с кола. Поради липсата на пътища, до Гимелвалд може да се стигне с въжена линия и има екстремен планински маршрут, оборудван със стоманени стълби, които го свързват със съседното село Мурен. Липсата на традиционен трафик не притеснява малко повече от 130-те жители, които живеят там постоянно. Те са свикнали с бавното темпо, както и с изречението, което пътниците изричат ​​при всяко посещение: „Не вярвам, че има такова нещо“.

Жителите на Гимелвалд се занимават със земеделие, животновъдство и туризъм, а от всеки дом туристите могат да си купят сирене, приготвено от домашно мляко. По-възрастните жители казват, че в селото има повече крави, отколкото пощенски кутии. Доверието и сплотеността, които царят в Гимелвалд , са толкова силни, че местните ще ви позволят да влезете в дома им, без да чукате, да вземете сирене, ако желаете, и след това да оставите пари.

Те са убедени, че хората са честни и няма да ги заблудят. Някои го наричат ​​Гимевалд и „най-добре пазената тайна на Швейцария“. Това е едно от малкото останали места в тази европейска страна, където хората живеят без прекалено голям стрес, точно както са правели прабабите и дядовците им.

Вижте още:Това е най-тясната страна в светаЗнаете ли коя е най-тясната страна в света? Този любопитен факт определя някои от особеностите на то…May 13 2020vsyakajena.comПриказна страна, която съществува заради „честните бедняци“Във всяка държава в света има хора, които разполагат с възможности и такива, които спадят към по-бед…Mar 16 2020vsyakajena.com