5 остарели бабини съвети, които съвременните родители трябва да спрат да следват

0
245

Когато става въпрос за отглеждане на деца, бабите са хората, които ни помагат изключително много. Те не само обожават да прекарват време с внуците си, но и са много полезни за родителите, тъй като имат богат опит в живота си и най-малкото вече са минали през родителството. Това ги прави много полезни помощници за всички родители, които имат дете за първи път. А и винаги е добре дошло, когато някой наш близък помогне с гледането на детето и така родителите могат да си починат. Понякога обаче бабите имат свое собствено виждане за начина, по който нещата трябва да се случват и често това провокира напрежение, защото родителите са на друго мнение. Да, факт е, че има много бабини съвети, които са много адекватни и наистина улесняват живота на родителите и детето, но има и много, които не само не помагат, но и са излишни, особено предвид времето, в което живеем. Точно това е основният проблем – разликата във времената. Бабите, а и родителите, трябва да знаят, че отглеждаме децата си в различни времена и възможностите на днешните родители са много повече от тези на нашите баби и дядовци.
Затова и днес ви предлагаме 5 бабини съвети, които определено трябва да спрем да следваме.
1. Новите дрехи са твърде груби
Един от най-разпростените митове е, че новите бебешки дрехи са твърде груби за бебешката кожа. Затова често бабите настояват внучетата им да носят вече носени от друго бебе дрехи, защото те са по-нежни. Но в съвременния свят, това не е вярно. Новите дрехи за бебета са също толкова нежни, колкото и носените.Никол Станкулова разкри нечувани подробности за бебето си! Ето какво сподели младата майкаКрасивата синоптичка Никол Станкулова се сдоби със своята първа рожба преди месец, но до тогава ника…Dec 17 2018vsyakajena.com

2. Никакви целувки
Бабиният съвет гласи, че не бива да целуваме бебето си, защото така ще му „лепнем“ микроби, с които имунната му система не може да се справи. Според редица психолози обаче, целувките са много важни за психическото развитие на детето, което ще се чувства обичано и ще бъде по-щастливо. Разбира се, когато някой възрастен е болен, тогава целувките са забранени, но същото важи и за целувките с други възрастни.
3. Никакъв сладолед за бременните
Това вече е съвсем измислен съвет, който никой не бива да спазва. Много от по-възрастните смятат, че бебето в утробата може да се разболее, ако майката яде сладолед. Това твърдение е абсурдно, по простата причина, че храните, които майка поглъща, не отиват директно при бебето, а чрез пъпната връв, детето получава само нужните му хранителни вещества.
4. Не прегръщай плачещо бебе
Много баби смятат, че това има възпитателен ефект и като не прегръщаме бебето си, когато плаче, ще го научим да бъде по-дисциплинирано и няма да го разглезваме. Донякъде има резон в това твърдение, но не бива да прекаляваме. Ако детето плаче силно и то по-продължително, това може да значи, че то просто се нуждае от майка си и баща си и в този случай е много по-добре просто да сме до него и да му покажем, че сме тук и всичко е наред.
5. Чесън при никнещи зъби
Съветът гласи, че ако мажем венците на бебето с чесън, зъбките му ще пораснат по-бързо. Това не е вярно от една страна, освен това може да бъде опасно, защото чесънът може да раздразни устната кухина на детето и да създаде проблеми, но няма да помогне. Затова в никакъв случай не бива да му даваме чесън и подобен род продукти, докато е малко.
Яна ВОЙНОВАДекемврийските бебета са специални! Ето и кои са 7-те причини, които го доказватДекември е последният месец от годината, но е един от най-приятните за повечето хора, защото именно …Dec 12 2018vsyakajena.com