4 сигурни знака, че бебето ви скоро ще проговори

0
451
проговвори

Когато ни се роди дете, ежедневието и живота ни се променят коренно. Нормално е да се вълнуваме за неговото развитие и за това как и кога ще се случат неговите първи успехи. Един от тях е говоренето. Днес ще ви представим 4 сигурни знака, че бебето ви скоро ще проговори.

Всеки родител очаква с нетърпение да чуе първите думи на своето дете, предават от rosali.com. Преди да настъпи вълнуващия момент обаче има няколко знака, които могат да ви помогнат да се подготвите. Ето четири признака, че вашето бебето може скоро да започне да говори.

Опитва да изрича думи (макар все още да са само звуци)
Когато бебетата са на възраст около 10 месеца, те могат да започнат да произнасят първите си разпознаваеми думи. Често те са „Ма-ма“ и „Та-та“. Първоначално това са по-скоро съкращения на думи. Например: „Бу“ може да е на кратко от бутилка, „ча“ за чаша и т.н. В този момент прости звуци като тези са всичко, с което бебето ви може да се справи. Същевременно обаче те са достатъчно смислено обвързани, за да може родителя да ги разбира.

Започва да разбира вашите думи
Един много важен знак, че вашето бебе се готви да проговори, е, че разбира все повече и повече това, което казвате. Думи като мама, татко, бебе, обувка, топка, сок и бисквитка вероятно вече са усмислени и разбираеми за него. В този период бебета започват да разбират също така, че членовете на семейството и домашните любимци имат собствени имена и започнават да ги разпознават.

Отговаря на махането с ръка
За първи път бебе е в състояние да следва прости инструкции, като „помахай ми с ръце“, „донесе ми плюшено мече“ или „целуни ме“. Това показва, че то е научило не само отделни думи и техните значения, но може да вникне в смисъла на цяло словосъчетание. Това е важен етап в развитието на езика и е чудесен знак, че бебето ви ще проговори съвсем скоро.

Опитва се да разговаря посредством бърборене
Бебето ви може също да започне това, което психолозите наричат „жаргон“ или „псевдо“ разговори. Това представлява цялостно имитиране на речевия модел на възрастните, включително изражението на лицето и интонацията. Това бебешко бърборене е друг сигурен знак, че бебето ви се готви да каже първите си думи.

Докато чакате детето ви да проговори, можете да го стимулирате и като не спирате вие самите да му говорите. Разказвайте му истории, повтаряйте имена на познати обекти и хора, описвайте техните действия. И помнете, че проговарянето е много индивидуално при всяко бебе и то се случва, когато детето се почувства готово.

Вижте още:Този метод е в състояние да успокои всяко бебе (Видео)Всеки родител знае, че да се успокои бебе понякога е непосилна задача. Това кара хората да бъдат кра…Apr 2 2020vsyakajena.comСензационно ВИДЕО показа как бебето вижда света в началото на живота сиБебето вижда света по различен начин през първите месеци от живота си, отколкото когато порасне. И т…Mar 3 2020vsyakajena.com