4 златни родителски правила

0
262
родителски правила

Да бъдеш родител е едно от най-невероятните усещания за всеки човек. В същото време това е период от живота на човек, особено когато става въпрос за първо дете, когато има много притеснение, неизвестни и тревоги. Затова днес ви представяме 4 златни родителски правила, с помощта на които ще успеем да се справим с повечето трудности, без дори да се замислим.

По правило работещите родители нямат много време, което може да посветят на децата си, предават от jenata.blitz.bg. Дори и във времето на карантина много майки и бащи не знаят как да общуват с наследниците си – нищо, че прекарват много време у дома заедно. Някои родители правят голямата грешка, когато се опитват да говорят с детето като с възрастен. Сега ще дадем четири важни съвета за това как да говорите с децата си, за да заздравите връзката си с тях. Това за четирите златни правила за разговор с децата:

Ти си родител, а не учител
Не се опитвайте да се правите на проповедник, който дава мъдри съвети чрез думи, но с педагогическа нотка в гласа. Детето няма нужда от това, има нужда от любим човек, който ще го изслуша, ще му даде съвет, ако е необходимо и няма да осъди. Опитайте се да станете интересен събеседник на детето си.

Дайте пример
Научете детето си да взаимодейства с външния свят. Като начало му дайте пари и го оставете само да иде да си купи сладолед. Все пак бъдете наблизо и наблюдавайте детето дали ще се оправи само, дали ще каже на продавачката „Добър ден!“; „Заповядайте!“‘ „Мерси“ и т.н. По принцип това се отнася за деца под три години, но колкото по-рано започнете да обяснявате правилата за комуникация, толкова по-бързо детето ще започне да установява контакт и бързо да се присъедини към обществото.

Изградете връзки с детето
Повечето родители щом се приберат от работа първо питат детето написало ли си е домашното, а не се интересуват как е минал денят му. Такива въпроси на абстрактни теми няма да могат да установят контакт между вас и детето. За целта се опитайте да се интересувате от живота на детето си извън училището и у дома, например може да попитате: „Как мина денят ти?“, „Какво правихте с приятелите ти?“, „Как се играе любимата ми игра? Обясни ми!“.

Отделете време само за детето
Ако имате свободно време, то предложете на детето да го прекарате заедно и да правите нещо заедно. Отидете на спортно събитие, в зоологическата градина, в театъра или някъде другаде (щом падне карантината), където детето винаги е искало да отиде с вас. Общите впечатления са винаги обединяващи и сплотяващи, освен това ще имате тема за разговор седмици наред.

Вижте още:7 признака, че сте добри родители, дори да се съмняватеВсеки човек, който има деца знае, че възпитаването им невинаги е лесно. Днес ще ви представим 7 приз…Mar 19 2020vsyakajena.comКои са най-добрите родители според зодиятаЗодията на всеки от нас притежава някои особености, които важат за по-голямата част от представители…Mar 18 2020vsyakajena.com