Поучително за всяка жена: Каквато майката, такава и дъщерята. Ето какво трябва да знаем за тази връзка

0
420

Появата на дете в живота ни е едно от събитията, които променят изцяло както възгледите ни за света, така и ритъма на ежедневието ни. Когато една жена забременее, полът на бебето често е без значение за нея, тъй като тя ще обича еднакво много и мъжката и женската си рожба. Въпреки това, всяка жена тайничко си мечтае за едното или другото. Много жени смятат, че да отглеждат дъщери ще е по-лесно, тъй като могат да им предадат собствения си опит. Освен това, нека си признаем честно, ако имаме дъщеря можем да правим най-различни момичешки работи с нея и така хем да си изкарваме добре, хем да заздравим връзката помежду си. Истина е, че връзката между баща и син и майка и дъщеря са много специфични и в това няма нищо лошо. Днес ще си поговорим за някои неща, които е добре да правим с дъщеря си, за да установим едни приятелски и добри отношения с нея.
1. Споделяйте й
Споделянето на това какво ви вълнува е много важно, за да може дъщеря ви да ви възприеме като приятел, а не само като майка. Разбира се, споделянето е двустранен процес и трябва да се научите да я изслушвате когато тя говори с вас, дори и темата да не ви е най-интересната или да нямате много време. Не я пренебрегвайте, за да може тя да остане с усещането, че цените мнението й.Важно за всеки родител: Децата не трябва просто да бъдат създавани, а да се изграждатДа си родител е както призвание, така и предизвикателство едновременно. Колкото и да смятаме, че сме…Nov 13 2018vsyakajena.com

2. Говорете за козметика
Козметиката е сфера, която за малките момичета е непозната. Независимо от това дали гримовете вълнуват вас, когато детето ви навлезе в пубертета, то ще се нуждае от насоки, за да може да избере правилните продукти. Отидете с нея в магазина, кажете й, ако нещо не й отива. Така тя ще се чувства по-сигурна и уверена.
3. Създайте си хобита
Ако съумеете да откриете дейност, която допада и на вас, и на дъщеря ви, не я пренебрегвайте. Това е един от най-сигурните начини да изградите силна връзка с детето си и да се сближите с него.
4. Оценявайте талантите й
Всяко дете, независимо от пола, се нуждае от одобрението на родителите си. Покажете, че сте забелязали талантите му и го насърчавайте да ги развива. Така то ще се чувства комфортно да споделя с вас и няма да се затваря в себе си.
Ако спазваме тези прости правила в отношенията с малката дама у дома, определено ще си улесним живота и няма да имаме почти никакви проблеми. Разбира се, изразът „Каквато майката, такава и дъщерята“ не значи, че трябва да превръщаме дъщерята в наше копие, но значи, че за нея връзката с майката е важна и от нас зависи да я изградим правилно и качествено.
Яна ВОЙНОВАЕто защо родителите трябва да спрат да викат толкова многоМиналия уикенд синът ми имаше рожден ден. Нямаше да е някакво голямо парти, а събиране на роднини и …Oct 2 2018vsyakajena.com