15 двойни стандарта в отношенията родители-дете

0
272
родители-дете

Отношенията родители-дете са строго индивидуални, но въпреки това има някои общи правила, които могат да се приложат към всяко семейство, независимо от различията. Днес ще ви представим 15 двойни стандарта, които сме изпитвали като деца, и които прилагаме като родители без да се усетим.

Всички знаем, че родителите искат най-доброто за нас, предават от dama.bg. Те винаги ни дават съвети, разказват ни истории и дават себе си за пример. Но има не един случай, в които думите и действията на мама и татко се разминават. Представяме ви 15 двойни стандарта, които присъстват в отношенията между децата и родителите им.

Смартфони
Забраняваме на детето си да използва смартфони и таблети, а ние правим същото.

Уважение
Учим децата си да уважават по-възрастните, а самите ние не забелязваме, когато имат нужда.

Родители
Учим ги на уважение към мама и татко, а самите ние отбягваме родителите си.

Хранене
Караме ги да ядат здравословно, а ние се храним с чипсове и сладки.

Книги
Караме ги да четат книги, а ние прекарваме всички вечери в гледане на телевизия.

Груб език
Наказваме ги за използването на груби и обидни думи, които са научили от нас самите.

Движение
Караме ги да спазват правилата за движение, а самите ние ги пренебрегваме.

Амбиции
Искаме да са успешни предприемачи, защото ние искаме така.

Лъжи
Искаме да чуваме само истината, а самите ние лъжем. Лъжата е съзнателно изречено неистинно твърдение, с цел въвеждане в заблуда на адресата ѝ, или обществото. Когато дадена лъжа е изречена с користни подбуди, и е поддържана от изреклия я̀, тя се трансформира в измама. Мотивите за изричане на лъжа/и могат да са най-разнообразни, (примерно: с цел да се затаи или прикрие истината, или да се въведе някой/и в заблуда и т.н.). Човек, който често лъже, се нарича лъжец. Лъжата следва да се различава от заблудата по това, че човекът който лъже, го върши съзнателно, докато онзи който не осъзнава нестинността на изреченото, върши заблуда, поради неинформираност или подвеждаща информация, която ползва, или с която разполага. По двузначната логика, лъжата е едно от двете възможни състояния, противоположно на истината.

Обучение
Насърчаваме ги да учат чужди езици, докато самите ние не знаем нито един.

Срещи
Забраняваме им да говорят с непознати, но не пропускаме възможността да си поговорим с първия срещнат.

Хигиена
Искаме редовно да почистват стаите си, а ние събираме вехтории с години.

Сън
Караме ги да спят достатъчно време, а самите ние не си доспиваме.

Клюки
Не искаме да клюкарстват, но самите ние не пропускаме да научим нещо ново за съседите.

Спорт
Искаме от тях да спортуват, а ние се интересуваме от собствената си форма. Спортът включва всички форми на конкурентна физическа активност и игри, които посредством случайно или организирано участие имат за цел да използват, поддържат и подобряват физическите способности и умения на човека, като същевременно осигуряват наслада на участниците както и развлечения за зрителите. Обикновено състезанието или спортната игра е между две страни, като всеки опитва да надвие другия. Хората може да спортуват заради състезанието само по себе си, заради удоволствието, за да се усъвършенстват, за да развият умения, или някаква смесица от посочените фактори. Само някои определени спортове се занимават с умствена, вместо с физическа дейност. Това са игрите на дъска или игрите на карти.

Вижте още:8 родителски грешки при детското храненеДа бъдеш родител е едно от най-невероятните усещания за всеки човек. В същото време това е период от…May 7 2020vsyakajena.com4 златни родителски правилаДа бъдеш родител е едно от най-невероятните усещания за всеки човек. В същото време това е период от…May 7 2020vsyakajena.com