Ето кои грешки допускаме всички в пускането на пералнята

0
270
грешки

Пускането на пералнята е една от домакинските дейности, които всеки от нас трябва да върши, дори и да не му е приятно. Разбира се, ако имаме семейство, обикновено това задължение е на един от двамата партньори, но като цяло на всеки човек в някакъв момент му се налага да пусне пералнята. Има няколко основни грешки в това действие, които повечето от нас допускат. Проблемът е, че така без да искаме на практика допринасяме за по-бързото разваляне на пералнята машина и сами си създаваме главоболия. Освен това тези грешки могат да доведат и до съсипването на някои от дрехите ни, а никой не желае това, нали? Ето и кои са грешките, които е добре да избягваме.
1. Пълнене на пералнята
Много хора пълнят пералнята си машина до ръба на барабана, но това е напълно грешен подход. Трябва да оставяме малко място между дрехите и горния праг на барабана, за да може центрофугата да ги завърти и изпере качествено. Ако в машината има твърде много дрехи, те няма да се изперат добре, а в същото време препълването на машината води до по-бързото й разваляне, защото не може да смогне на натоварването.
2. Чисти дрехи
Много хора не изпразват пералнята от чистите дрехи веднага, а изчакват или забравят. Проблемът тук е, че ако оставим влажните дрехи за по-дълго време в машината, в тази среда бързо се разпространяват и образуват бактерии и мухъл. От една страна той полепва по дрехите, които после обличаме, а от друга страна той остава и в пералнята и така я съсипва. С този нов, странен уред ще се отървем от болестите и бактериите у дома и то без никакви усилияДомът е мястото, където всеки от нас прекарва много време. Затова и всеки човек се стреми да създаде…Jan 3 2019vsyakajena.com

3. Прахове
Грешките по отношение на праха за пране са две. Първата е да купим и да ползваме неподходящ за нашата машина прах. Задължително е когато избираме праха за пране, той да е такъв, който е създаден за ползване именно в такава машина. Ако не е предвиден за това рискуваме да се отдели твърде много пяна, която да прелее и да наводни стаята, в която пералнята. Втората грешка е да ползваме твърде много прах. Ако сложим твърде много прах за пране той не само няма да ни помогне, но и ще остане по дрехите, а това може да доведе до раздразнения по кожата ни, когато обличаме дрехите. Освен това не бива да слагаме твърде много препарати в пералнята, защото те остават в нея и това води до по-бързото й разваляне.
4. Цветове
Много хора неволно или от мързел не разделят дрехите си по цветове. Това може да доведе до неприятното оцветяване на по-светлите ни дрехи, което после се оправя много трудно. Затова просто трябва да ги сортираме: черни и тъмни дрехи, шарени дрехи и бели и светли дрехи. Ако се съобразяваме с това разделение, няма да имаме неприятни изненади, когато прането е изпрано.
5. Ципове и копчета
Циповете трябва да се закопчават, преди да пуснем дрехата в пералнята. Причината за това е, че ако не са закопчани, те надират стъклената повърхност на прозорчето на пералнята, а в някои случаи може дори да се стигне и до пръсване на стъклото. Копчетата пък трябва да бъдат разкопчани, защото така дрехата ще бъде изпрана много по-лесно и илиците няма да се разширят.
Яна ВОЙНОВААко имате тези 8 неща у дома си, веднага трябва да промените това. Много са неприятни (ЧАСТ 2)Домът е мястото, в което човек се чувства най-сигурен. Това е мястото, в което ни е приятно да прека…Oct 18 2018vsyakajena.com