7 психологически трикове, които ще ви спасят в неудобни ситуации

0
590
психологически трикове

Има най-различни психологически трикове, които ние прилагаме всеки ден, без дори да се усетим. Това се дължи на факта, че често те са ни заложени подсъзнателно, за да можем да се адаптираме към различните ситуации, в които ни поставя животът. Днес ще ви представим 7 такива трикове, които наистина могат да ни спестят редица неудобни ситуации.

За да предотвратите неловките моменти, просто обърнете внимание на това, което се случва около вас, пишат от dama.bg. Разположението на краката на събеседника ви ще ви подскаже какво е мнението му за вас и дори можете да избегнете скандал само с едно действие. Понякога е нужно само да знаете няколко психологически трика, които ще улеснят живота ви и ще ви измъкнат от неудобни ситуации. Представяме ви 7 хитри трика, които ще ви помогнат да постигнете това, което искате.

Ако говорите с ядосан клиент
Винаги е трудно да се справите с ядосан клиент. Опитайте се да поставите огледала зад и около тезгяха, така че хората да виждат себе си по време на спора. Никой не обича да се вижда ядосан, защото никой не харесва гневни хора. Това ще ги успокои и ще ги накара да проведат разумен разговор.

Ако очаквате скандал
Когато трябва да преговаряте с някого, особено за бизнес цели, този трик ще ви бъде полезен. Седнете до тях, вместо срещу тях. Това ще ги накара да ви приемат като един от тях. Освен това, ще им бъде трудно да се ядосат или да се разкрещят, когато са до човека, на когото ще викат.

Ако сте нови в групата
Когато се присъедините към нова група, е нормално да не сте сигурни дали са ви харесали. Може обаче да проверите езика на тялото им. Ако се интересуват от вас, краката им ще бъдат насочени към вас.

Ако искате да убедите децата си в нещо
Не питай децата дали искат да направят нещо. Просто им дайте опции. Например, ако искате да ядат броколи, опитайте да попитате дали искат 2 или 3 броя. Въпреки че могат да се противопоставят, има вероятност да вземат решение и да се почувстват отговорни.

Ако говорят прекалено много
Тъй като няма много учтив начин да кажете на някой да млъкне, можете да опитате този трик, за да го прекъснете. Просто изпуснете каквото имате в ръката си или непохватно оставете нещо на масата. Това ще ги накара да разберат, че говорят дълго време, ще се чувстват неудобно и ще млъкнат.

Ако сте притеснени
Мозъкът ви вярва, че се чувствате най-добре, когато ядете. Ако дъвчете дъвка, можете да го подмамите да се отпусне. Можете да използвате този метод, докато провеждате важен разговор, преди интервю или по време на стресови моменти.

Ако има неловък момент
Понякога е по-добре да признаете, че е настъпила неудобна тишина в стаята. Ако сте с нова група хора, можете да разчупите леда, като огласите това, което се чувства странно. Използването на хумор също ще ви помогне, като да се пошегувате с това колко тиха е стаята.

Вижте още:9 психологически въпроса, с които ще опознаем всеки за секунди11 психологически трика, с които да станем по-уверени (Част 1)Колко често си се питала дали пък нямаше да получиш мечтаната работа или дали нямаше да водиш по-доб…Mar 3 2019vsyakajena.com