Шокиращите навици, които имат различните нации

0
474
рзличните нации

Ясно е, че различните нации имат разлики в културата, поведението, принципите и дори възгледите за света. Но понякога тези разлики са наистина шокиращи за останалите, тъй като им се струват невероятни. Днес ще ви представим някои изненадващи навици на различните народи, които могат да ни оставят без думи.

Мислим си, че колкото по-близо е една страна до нас, толкова по-малко имат с какво да ни изненадат нейните хора и техните порядки, пишат от pochivka.blitz.bg. Оказва се, обаче, че това съвсем не е така. Ще се изненадате какви странни неща правят хора дори и на европейския континент. Пътуването в чужбина е най-добрият начин да откриете и разберете разликите и приликите между хората. Някои от нациите имат такива навици, които могат да ни хвърлят в истински шок.

Потребители на Reddit обсъдиха въпроса „Кое е онова нормално за страната ви нещо, което за останалия свят не е такова?“. Убедени сме, че някои от отговорите ще ви сварят напълно неподготвени.

Швеция
„Да оставиш бебето навън само, докато спи, дори ако вали дъжд или сняг“, казва един от потребителите.

Австралия
„Ние слагаме кабели, клони, фалшиви очи върху каски, кофи и шапки през пролетта, за да плашим птиците. Свраките са злобни същества“, споделя друг.

Бразилия
„Ние поставяме кофа за боклук в банята, в която се слага използваната тоалетна хартия“.

Нидерландия
„В моята страна се кара колело навсякъде. Коли не се използват много. За дълги дестинации се използват влак или обществен транспорт“, споделя потребител от Холандия.

Филипините
„На Филипините е нормално да живееш при родителите си. Всеки, чийто родители имат жилище в града, избира да живее при тях. При ниските заплати и високите разходи за живот не е необичайно току-що бракосъчетани двойки да се нанасят при тъщата“. „Аз работя от вкъщи. Живея с родителите си и не плащам наем. Разбира се, плащам сметките, храня ги и помагам в ремонтните дейности“, допълва потребителят.

Германия
В Германия е нормално да се влиза в сауната гол. Тук има установена културна практика. В обществените сауни всички са голи. Ако се чувствате неудобно, можете да си увиете хавлия около кръста. На места има фиксирани часове през седмицата, когато сауните са достъпни само за жени.

Вижте още:
Странните хигиенни навици по света9 неочаквани турски навици, които ще ви изумятТурция е една от съседните на страната ни държави. По тази причина и историческото ни минало, нашият…Jan 15 2020vsyakajena.com