Не отивайте на гости, без да сте се обадили предварително

0
532

Етикетът е съвкупност от правила и качества, които, честно да си признаем, на доста хора убягват. Затова днес ще ви споделим няколко основни аспекта, които намираме за изключително важни за съвременното общество.

1. Не отивайте на гости, без да сте се обадили предварително. Не знаете дали човекът е свободен, дали домът му е почистен, дали има с какво да ви почерпи. Британците например правят следното при подобна ситуация: отварят вратата с шапка и чадър и ако изненадата е приятна, казват, че току-що са се прибрали. Ако е обратното обаче, съобщават, че точно излизат.Класацията на най-богатите зодии като се започне от „най-бедни“ към „най-богати“Каквото и да си говорим, парите са важна част от нашето общество. Да, те не бива да бъдат самоцел, н…Sep 11 2017vsyakajena.com

2. И като заговорихме за чадъри… не сушете своя никога разтворен. Необходимо е да го поставите в специална поставка, ако разполагате с такава или да го закачите някъде.

3. Дръжте чантата на коленете си или на стола, на който седите. Ако е малка, оставете я на масата. Но не я закачайте на стола, нито я оставяйте на земята.

4. Не използвайте хартиените и найлонови торби за многократна употреба, носейки в тях какво ли не. За тази цел има чанти. А торбите от магазините носете просто когато се връщате от магазина.

5. Ако сте мъж, не носете дамската чанта на половинката си. Палтото й пък можете да вземете, за да го закачите на закачалка.

6. Ако детето ви си има собствена стая, винаги чукайте на вратата, преди да влезете. Уважавайте личното му пространство, за да уважажва и то вашето.

7. Аксесоарите, които носите, по международен протокол не бива да надвишават 6. И да, това включва и часовника.

8. Ако сте поканили някого на ресторант, това автоматично означава, че вие плащате сметката.

9. В асансьора няма нужда да се прави път на дамите, защото мъжете влизат първи. Но най-напред излиза просто този, който е най-близо до вратата.

10. Най-престижното място в автомобила е това зад водача. Затова в голяма компания то се заема от жената, а мъжът сяда до нея. След това той излиза и й отваря вратата, като я държи за ръката, докато слиза.

11. Проява на лошо възпитание е да обявите на всеослушание, че сте на диета. Същото важи и когато отказвате ястия, когато сте на гости. Задължително е да похвалите кулинарните умения на домакинята, дори и да не консумирате от храната. Същото важи и за алкохола – не е нужно да съобщавате, че няма да пиете, просто кажете „Наздраве“ с чаша вино.

12. В светските среди забранените теми са за политика, здраве, пари и религия.

13. Всеки човек, навършил 12 години, заслужава да се обръщате към него в учтива форма „Вие“. А разговор с обслужващ персонал на „ти“ е просто недопустим.

14. Когато сте на кино или театър и вървите към местата си в залата, бъдете с лице към седящите. Ако с вас има мъже, те трябва да са първи.

15. В тайна се пазят следните 9 неща: възраст, финансово състояние, семейни проблеми, молитва, състав на лекарствата, любовна афера, подарък, чест и безчестие.4 основни правила, чрез които да запазим кожата си винаги свежаЖивотът минава на бързи обороти и никой от нас не може да го спре. Нашата кожа поставя физическата н…Sep 9 2017vsyakajena.com