Проявявате тези 9 признака? Това определено е знак, че трябва да смените работата си (ЧАСТ 1)

0
1015

Работното ни място е второто място, на което прекарваме най-много време от живота си, след дома ни. Разбира се, ако сме от щастливците, които могат да работят дистанционно, ситуацията е съвсем друга, но днес на фокус са тези от нас, които имат стандартни работи и съответно трябва да прекарват времето си в офис. Офисът има няколко аспекта, които го определят като добър или лош.

От една страна е естеството на работа. Ако тя ни харесва, всичко е наред. На второ място е атмосферата сред екипа. И отново, ако тя е добра, то всичко е наред. И на трето място е шефът. Ако той се държи адекватно – всичко е наред. Поне на пръв поглед. Разбира се, може всички тези предпоставки да са налице, но ние да не се чувстваме добре. Всеки от нас е имал лоши дни в офиса, но ако те се превърнат в ежедневие, а добрите дни – в кът, то имаме проблем и може би е настанало времето за промяна на работното място. Ето и кои са основните признаци, по които да разберем дали е така:

1. Скука
Ако сте на работа и не се чувствате вдъхновени и не ви е интересно, това е първият алармиращ сигнал, че е време за промяна. Ясно е, че не може всеки ден да е особено интересен, но като цяло усещането ви трябва да е положително. Ако обаче постоянно скучаете и се чудите как да убиете времето до края на работния ден, то не сте уцелили работата.Финландия с нововъведение, което кара всички работници да ходят на работа с усмивкаФинландия е една от държавите, в които често се въвеждат нови неща, с цел по-ползотворно съществуван…Oct 24 2018vsyakajena.com

2. Недооцененост
Ако усилията, които полагате отиват на вятъра и изглежда така, сякаш на никого не му пука какво точно вършите, това няма как да не ви се отрази демотивиращо. Затова просто намерете работата, където ще ви оценяват подобаващо.

3. Работата обсебва живота ви
Ако в един момент се оказва, че заради работата ви нямате никакво време за личен живот, трябва много сериозно да се замислите дали си струва да жертвате живота си, за кариерата. Разбира се, ако работата е такава, че след известно време вложеният труд и време ще ви се отплатят е едно, но ако се окаже, че работата е една и съща винаги, но просто ви отнема от личното време, тогава…струва ли си?

4. Чувствате се изтощени
Ако постоянно сте изтощени както физически, така и психически, то може би работата не е точната за вас. Разбира се, във всяка работа има периоди, които са хаотични и натоварени, но това не е през цялото време. Ако изтощението завладее трайно ежедневието ви, то определено трябва да се замислите за промяна.

5. Застой
Ако ви се струва, че от безкрайно много време не се развивате и „тъпчете“ на едно място, може би наистина е време за промяна, а?
Следва продължение!
Поведението ни е ключово за общуването. Вижте кои 12 грешки отблъскват околнитеЗащо някои хора така лесно привличат чуждото внимание, а други са все сами? Оказва се, че не всичко …Oct 12 2018vsyakajena.com