Използвайте тези 7 изречения, за да ви обичат в офиса

0
364
изречения

Работното ни място е едно от местата, на които прекараме най-много време от деня си. Колегите пък често се превръщат в близки наши приятели, именно защото прекарваме много време заедно и в един момент неусетно се опознаваме и сближаваме. За да се стигне дотам обаче, трябва да знаем как да направим добро впечатление. Ако не го направим рискуваме да си създадем лошо реноме и не само да не създадем приятели, но и да създадем врагове. Днес ще ви представим 7 изречения, които е добре да се сещаме да използваме, ако искаме да предразположим колегите си и да превърнем офиса в приятелска обстановка.

1. „Много добре се погрижи за този клиент/потребител“
Когато покажете на някого, че сте забелязали и оценили усилията му, това определено прави добро впечатление. Важно е само хвалбите ви да бъдат искрени и да са подплатени, защото в противен случай никой няма да ви повярва.

2. „Благодаря за помощта ти“
Това изречение е особено важно, защото не само ви показва като любезен и възпитан човек, но и показва на околните, че оценявате помощта и сте достатъчно коректни, за да признаете, че не сте се справили сами, а с някой от колегите си.

3. „Имаш ли нужда от помощ“
Когато предложите помощта си, това показва на останалите ви колеги, че умеете да работите в екип и се стремите да постигнете общите цели на екипа, а не само да завършите индивидуалните си задължения. Освен това когато помагате на някого, той е по-склонен да ви се довери.Заложете на тези цветове в работата си, за да успеетеРаботата е важна част от живота на всеки от нас. Освен че ни носи жизненонеобходими доходи, работнот…May 13 2019vsyakajena.com

4. „Хайде да разрешим проблема заедно“
Отново едно от изреченията, които показват, че сте екипен играч. За офис, в който екипът е по-малък, това е от ключово значение, защото така показвате, че на вас може да се разчита и че вие имате желание да изслушате гледните точки и доводите и на останалите.

5. „Честито“
Когато някой от колегите ви има успех с дадена задача или проект е редно да го поздравите. Това показва, че не сте завистливи и че наистина сте от този тип хора, които могат искрено да се зарадват за успехите на друг, а това винаги оставя добро впечатление.

6. „Как мина срещата/презентацията“
Интересът към работния процес на колегите ви не само може да ви даде важна за вас информация, но и ще подобри взаимоотношенията ви с тях, защото те ще се почувстват поласкани, че се интересувате от техните действия и работа.

7. „Искам да обсъдя с теб/вас някои идеи, които имам“
От една страна това показва, че сте инициативни и имате идеи, а това е много ценно качество. От друга страна когато приобщавате друг към идеите си, това го кара да се чувства значим и оценен.
Яна ВОЙНОВА7 предимства на работата от вкъщи, които ще ви изненадатРаботата е част от живота на всеки от нас, независимо дали това ни харесва или не. В миналото е било…Apr 18 2019vsyakajena.com