Ето кои са най-безвредните натурални оцветители за коса

Когато стане въпрос за смяна на цвета на косата се сещаме за два варианта – вредния и безвредния. Амонячна боя за коса или къна. И веднага намираме плюсовете и минусите и на двете и бързо решаваме да се откажем от боядисването на косата.

А ако пък решим да изберем едното от двете, разбираме бързо, че дори и иновативните безамонячни бои, които имат също толкова наситен цвят и разнообразна цветова гама за разлика от къната, изтощават много косата. Връхчетата изсъхват, когато е време да я боядисаме се омазнява много по-бързо, а в краищата става много суха и изглежда като изгоряла.

Добрата новина обаче е, че освен най-известният натурален продукт за промяна на цвета на косата – къната, има и други натурални оцветители, които не проникват в структурата на косъма и не увреждат биологичната му структура, което ги прави напълно безопасни.След като си направих тези маски на косата, всички вреди от боядисването се заличиха! Действат страхотноГоляма част от нас имат огромното желание да боядисат косата си, за да разнообразят по някакъв начин…Nov 4 2018vsyakajena.com

Чували ли сте за басма? Получава се от растението индигофера и има черен цвят. С басмата можем да оцветим косата си в тъмни нюанси – кафяво, черно, тъмно синьо. Разбира се, както и при стандартните бои за коса, крайният цвят зависи до голяма степен от естествения цвят на косата.

Канелата, която познаваме като кулинарна подправка, може да ни помогне да променим цвета на косата си към по-светли нюанси. Тя често се използва за домашно приготвени натурални маски за красива кожа на ръцете и лицето. Оказва се, че може да ни помогне и при промяната на цвета.

Брюнетките могат лесно да придадат златист цвят на косата си, а рижавите дами ще получат червеникав цвят. Лайката пък може да се използва за грижа за русите коси и за изсветляване на по-тъмните. Ревенът придава на косата светлокафяв и пепеляв цвят.
7 тайни за домашното боядисване на косата, които ще ви разкрият как да изглеждате като истинска принцесаВсяка жена иска да бъде харесвана. А добре поддържаната, красива коса е едно от нещата, които веднаг…May 22 2018vsyakajena.com