Една приятелка ми каза да правя тези 5 неща с ръцете си и оттогава кожата им сияе

0
367

Има области от кожата ви, на които вероятно не отделяте или отделяте малко внимание; такива са епитела на врата и кожата откъм външната страна на ръцете ви от лактите и – особено – от китките надолу. В смисъл, че не полагате същите (или никакви) грижи за тях, както правите за кожата на лицето си, върху която постоянно слагате маски, мажете я със слънцезащитни, хидратиращи и захранващи я кремове и т. нат.… По този начин, уви, реалната ви възраст просто лъсва на показ, а това е неприемливо, нали? Ето защо, правете следното.
1) Използвайте редовно слънцезащитен крем, независимо от сезона – имайте предвид, че облаците не възпрепятстват проникването в кожата на УВ радиацията, която води до дегенеративни изменения в кожните клетки и тяхното „стареене“. Кремове с фактор над 15 ще ви свършат работа.С помощта на този витамин кожата ви ще стане сияйна и еластична. Ето каква е тайнатаЗабавянето на процесите, свързани със стареенето, изисква да поддържате необходимото ниво на витамин…Jul 19 2018vsyakajena.com

2) Не използвайте антибактериални сапуни, чиито химически съставки не само убиват бактериите, но и повреждат и кожните клетки; също негативен ефект оказват и сяросъдържащите шампоани, с които миете косата си, но и обливате ръцете си, защото имат силно дехидратиращо въздействие върху кожата – нещото, което определено я състарява! В това отношение най-щадящи са шампоаните за боядисани коси, но и с редица „меки“ сапуни ще пощадите кожата на ръцете си!
3) След редовния си душ (или такъв след тренировка), мажете незабавно ръцете си с лосион (овлажняващ крем) от лактите надолу; така ще поддържате кожата там в максимално овлажнено състояние. Освен това е препоръчително поне веднъж месечно да намазвате ръцете си с вазелин, след което ги държите в памучни ръкавици цялата нощ и се събуждате със забележимо по-млади ръце!

4) За да се борите с най-неприятното – издайническите кафяви петънца върху кожата, то непрепоръчителни са опитите да ги избелвате с помощта на химически препарати – така може да си довлечете дългосрочни неприятности – от изтъняване на кожата до поява на високо кръвно налягане…Лимоновият или доматеният сок биха ви свършили работа да замаскирате проблема… Все пак, ако непременно искате да отстраните петната, то ще се наложи да прибегнете до опитен дерматолог, който да ги отстрани по химически път или с помощта на лазер.
5) Много важно е също така да защитавате кожата на ръцете си с ръкавици, когато миете в къщи с химически препарати, работите в градината, къпете домашния си любимец… Също и през зимата – свиквайте да носите ръкавици, за да защитите кожните клетки от въздействието на студа. И накрая, шофирайте с ръкавици, защото слънчевата радиация създава „парников ефект“ в колата през прозорците и кожата на ръцете ви се оказва подложена не само на радиация, но и на дехидратиране. Спазвайте горните съвети и ще съхраните учудващо дълго време свеж и младежки вид на кожата на ръцете си! Успех!Една приятелка ми каза за маската на Шехерезада. Опитах я и оттогава кожата ми сияеНеслучайно говорим за тайната на вечната младост. При тази маска магията е реална и всеки може да се…Jul 18 2018vsyakajena.com