Фотостареенето на кожата – как да се предпазим?

фотостареенето слънце кожа

Фотостареенето на кожата е един доста сериозен проблем, с който много малко от нас са наясно и почти никой не му обръща никакво внимание. А би трябвало. Лошото е, че повечето от нас изобщо не осъзнават, че всъщност слънцето няма само положителни страни. Почти всяка от нас смята, че излагането на слънчева светлина е страхотен вариант да си набавим така необходимия ни витамин D, което прави слънцето адски полезно. Да, но не е точно така.

Неоспорим факт е, че слънчевата светлина е незаменим източник на витамин D, който е изключително важен за организма ни. Но прекомерното излагане на слънце може да ни доведе наистина много сериозни проблеми, един от които е и фотостареенето.

Основния причинител на този проблем са ултравиолетовите лъчи. Те могат да причинят неравномерно задебеляване на горните слоеве на кожата, което разрушава еластичните влакна. Това може да отнеме не само еластичността и блясъка на кожата, но и да ни доведе много сериозни кожни заболявания. Поради тази причина е изключително важно да знаем как да се предпазваме от вредните слънчеви лъчи.Страхотни трикове за мазна кожа, които имат страхотен ефектМазната кожа е изключително дразнещ и неприятен проблем, от който много трудно можем да се оттървем.…Jan 27 2019vsyakajena.com

За тези от нас, които са родени с изключително светла кожа, използването на слънцезащитен крем е задължително, най-малко защото кожата им изгаря и след това изпитват адски болки. Но има и такива, които по природа са с по-тъмна кожа и си позволяват да не използват слънцезащитни продукти, защото смятат, че кожата им няма да изгори и не е нужно.

Това обаче изобщо не е правилна логика, защото слънцезащитният крем не предпазва само от зачервяване и изгаряне. Той предпазва кожата и от вредните слънчеви лъчи. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Александра БОЖИДАРОВАС тази чудотворна напитка, кожата става по-сияйна от всякогаКожата ни е най-големият орган в тялото ни. Тя има една много важна функция и това е защитата на орг…Jan 22 2019vsyakajena.com