Учените разкриха най-ясния сигнал за преждевременна смърт

0
1062
преждевременна смърт

Рядко някой от нас се замисля, че може да го застигне преждевременна смърт. Обикновено тя се дължи на нещо, което не можем да предвидим като инцидент или външна намеса. Оказва се обаче, че има някои сигнали, че нещо не е наред с тялото ни и то може да доведе до фатален край. Затова е важно да знаем кои са те и да можем да вземем мерки.

Датски учени са анализирали медицинските данни на повече от 100 хиляди свои съграждани, за да разберат какви причини могат да провокират ранен край на живота, пишат от zdrave.to. Rambler публикува проучването, за да прецени риска от преждевременна смърт. Според проучване на датския учен, публикувано в списание Canadian Medical Association, намалението на броя на лимфоцитите в кръвта, които са отговорни за защитата на тялото ни от различни заболявания, предполага риск от преждевременна смърт.

Основните клетки на нашата имунна система играят изключително важна роля в организма: в допълнение към защитната им функция, те ни помагат да се възстановим от инфекции. Има три типа лимфоцити: NK-лимфоцити, които са отговорни за почистването на тялото от заразени и ракови клетки; Т-лимфоцити, елиминират различни аномалии на клетъчно ниво и участват заедно с В-лимфоцитите в предаването на сигнални протеини.

Намаляването на броя на който и да е от трите типа клетки може да повлияе неблагоприятно на имунната система, оставяйки вирусите и бактериите свободно да се разпространяват в тялото ни. Обикновено значението на мониторинга на нивото на лимфоцитите в кръвта се подценява, но лимфопенията или лимфоцитопенията (липса на бели клетки в кръвта и лимфната течност) показва заболяване, което съществува в човешкото тяло.

По време на експеримента учените извършили анализ на нивото на лимфоцитите в кръвта на 108 135 датчани на възраст над 20 години. По време на дългосрочно проучване са умрели около 10 372 души, което позволило на лекарите да установят връзка между липсата на лимфоцити и 2.8 пъти увеличен риск от смърт при хронични и респираторни заболявания, рак и сърдечни проблеми.

Като цяло, намаленото ниво на лимфоцитите показва увеличение на смъртността в 1,6 пъти. Самите изследователи обясняват получените данни с факта, че намаляване на нивото на лимфоцитите е пряко свързано с неспособността на организма да се бори за оцеляването си с пълна сила. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Съветите на баба Ванга за отлично здраве и дълголетиеВсеки от нас иска да бъде в отлично здраве и да се радва на дълголетие, дори да не си го признаваме.…Feb 8 2020vsyakajena.com„Добрите“ вируси са важни за здравето ни„Добрите“ вируси са непознати за повечето хора по простата причина, че когато чуем думата „вирус“, в…Feb 17 2020vsyakajena.com