Съветите на баба Ванга за отлично здраве и дълголетие

0
565
отлично здраве

Всеки от нас иска да бъде в отлично здраве и да се радва на дълголетие, дори да не си го признаваме. Истината е, че тези неща могат да бъдат постигнати, ако следваме някои лесни съвети. Днес ще ви представим съветите на баба Ванга, които са не само лесни за изпълнение, но и са много приятни и няма да ни натоварят.

Известната българска пророчица баба Ванга често е казвала колко е важно да съхраним здравето си възможно най-дълго време. Самата тя живя дълги години и почти не е боледувала. С примера и съветите си петричката ясновидка ни подсказва какви правила трябва да следваме, за да съхраним здравето, младостта и отличното си настроение дълги години.

Днес от jenata.blitz.bg са подбрали специално за вас най-важните съвети на баба Ванга за отлично здраве и младост. Най-важното й и просто правило е превенция на болестите. По-добре е заболяването да се предотврати, отколкото по-късно да се лекува. Простият й съвет към всички е да спазват дневен режим, определен начин на живот и специална диета.

Ванга препоръчва да наблягаме на млечните продукти (мляко, кисело-млечни продукти, прясно сирене или извара), яйцата и бобовите култури. Според нея натуралните продукти са най-добрата и здравословна храна, която привежда всички процеси в организма в норма. Самата Ванга обичаше да яде ръжен, черен и сив хляб, тъй като съдържа повече хранителни вещества, отколкото белия и пшеничения. Според петричката пророчица, с помощта на пщеницата, или по-скоро със сварените й кълнове, можем да запазим младостта и красотата си. По думите й, е добре да ядем пшеница поне веднъж годишно. Тя лекува сърцето и поддържа кръвното в норма.

Ванга съветва да пием чак от горски треви, тъй като те са създадени от природата, укрепват имунитета и помагат да се справим с болестите. Тревите и плодовете за чая тя е събирала и сушила сама. По думите й, най-полезни за един човек са билките, плодовете и зеленчуците, които растат в района, в който той живее. Ясновидката казва, че голяма част от медикаментите и лекарствата не са полезни и препятстват притока на полезни вещества, затова не трябва да им се доверяваме прекалено често.

Според нея, сънят има голямо значение за здравето. Самата тя е лягала не по-късно от 10 часа вечерта и винаги е ставала рано – в 5-6 часа сутринта. По думите й, този режим е най-добрият за организма и оказва най-добро влияние както на душевното, така и на физическото състояние на човека. Активната подвижна работа, чистият въздух и природа правят човека здрав, силен и весел. Ванга, която цял живот е живяла на село, никога не си е позволявала да бъде мързелива. Дори и сляпа, тя изпълнява домашните си задължения наравно с всички останали.

И най-важният съвет на пророчицата, който тя дава на всички, които я търсят за помощ: да запазят себе си и душата си в духовна чистота. Добротата, чистите мисли, честността, желанието да помогнеш на тези, които имат нужда и да утешиш другите – всичко това променя човека и му помага да се излекува както отвътре, така и отвън. А за да съхраните младостта и красотата си, трябва да се стараете да започвате всеки ден с усмивка! Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Изключително постижение на учените : едно от най-страшните пророчества на баба Ванга е разгаданоБаба Ванга ни е завещала 12 златни правила, които всеки от нас трябва да знаеБаба Ванга е една от най-известните пророчици както в България, така и в чужбина. Нейните думи се по…Aug 27 2018vsyakajena.com