Селенът – уникално полезен за косата и кожата

селенът селен здраве

Селенът е елемент, който се съдържа в изключително малки количества в организма, но неговото значение за здравето е наистина огромно. Той има мощни антиоксидантни свойства, влияе върху функциите на ума и придава младежки вид. Освен това, селенът повлиява адски много на имунната система, като успешно я подсилва. По своята същност, селенът е миинерал, който натурално може да бъде открит в сурови и овесени ядки, риба, яйца и зърнени храни. И въпреки учените постоянно да подчертават ползите от приема на селен, недостигът му в организма остава сериозен проблем за по-голямата част от хората. Интересен факт е, че до скоро селенът се е смятал за токсично вещество, но след това е установено, че в определени количества има огромни ползи за организма.Косата става здрава и неузнаваема с помощта на половин лимонКосата е важна за всяка жена, независимо от това дали е къса, дълга, дали често я оформяме в прическ…Jan 18 2019vsyakajena.com

Доказано е, че селенът действа като антиоксидант и предотвратява оксидативния стрес. Той участва в изграждането на ензими, свързани с антиоксидантната защита на организма срещу действието на свободните радикали.
Селенът много успешно повишава имунитета. Той е натурален имуностимулант и участва в състава на ензимите, които пречат на образуването на най-опасните свободни радикали.
Селенът подобрява значително кръвообращението и подобрява функциите на сърдечно-съдовата система. По този начин той успешно предпазва от сърдечни заболявания. Има данни, че недостигът на селен в организма може да доведе до сърдечна недостатъчност, както и да ускори процеса на атеросклероза.
Този минерал може да регулира функциите на щитовидната жлеза, като многобройни изследвания доказват, че има ясна зависимост между недостигът на селен в организма и нарушената работа на щитовидната жлеза. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Александра БОЖИДАРОВАТези 3 маски за коса са перфектният избор за подхранване и заздравяване през зиматаЗимата е студеният сезон, който се характеризира с по-ниски температури, по-силен вятър, снеговалежи…Jan 9 2019vsyakajena.com