Как кръвната група влияе върху жаждата за алкохол

0
455
жаждата за алкохол

Жаждата за алкохол при всеки човек е различна. Има хора, които често я изпитват, както и такива, които могат да изкарат и цял живот без да пият и една чаша алкохол. Дължи ли се това на кръвната група? Има ли кръвна група, която е „имунизирана“ срещу алкохола? На тези въпроси отговаряме днес.

Човешката кръвна група влияе на много фактори, предават от zdrave.to. По-специално, развитието на алкохолната зависимост. Как? Според проучване, проведено сред жители на САЩ и Япония, по-голямата част от хората, страдащи от злоупотреба с алкохол, имат кръвна група II. Според учените това може да се обясни с липса на глюкоза в организма: тъй като алкохолът е въглехидратен продукт, той компенсира липсата на веществото.

Хората с тази кръвна група мога да си позволят да консумират добри червени и бели вина в малки количества – това се дължи на високото ниво на киселинност в организма на тези хора. Изследователите посочиха собствениците на IV кръвна група като най-устойчивите на алкохол. Но за тези, които имат група III, напротив, по-добре е да изоставят алкохола напълно. Факт е, че хората с кръвна група III имат висок риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания и чернодробни заболявания, така че алкохолът може да им изиграе лоша шега.

В интервю за aif.ru ръководителят на лечебно-рехабилитационния център „Возрождение“, наркологът Юри Вялба обобщи резултатите от проучване на чуждестранни колеги: „Тази научна работа е повод за продължаване на по-нататъшните изследвания. Но никоя кръвна група не задължава човек да стане алкохолик. Също така няма група, която прави хората неуязвими към алкохола,“.

Кръвната група съдържа информация за еритроцитите (червените кръвни телца) на даден индивид. Тя зависи от веществата (въглеводороди и белтъци) в клетъчната мембрана. Три от най-важните белега са A, B и 0 (AB0) и резус-факторът (Rh). Има още 46 познати антигена, повечето от които са доста по-рядко срещани в сравнение с AB0 и Rh. Преливането на кръв от човек с дадена кръвна група на друг човек с различна кръвна група може да предизвика имунна реакция, която да доведе до хемолитична анемия, бъбречна недостатъчност, шок и смърт. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Ето какви съвети дават диетолозите за правилно хранене според това каква кръвна група сме! Вижте към кои храни трябва да се насочимМного от хранителните режими и диети, насочени към сваляне на килограми, в повечето случаи са общи з…Nov 26 2018vsyakajena.comЛекарите установиха коя е най-силната кръвна групаЧестите изследвания, свързани с кръвните групи на хората, многократно са доказвали, че те имат общо …Aug 22 2019vsyakajena.com