Какви рискове крият продуктите за бързо отслабване

0
278
бързо отслабване

Всеки от нас си мечтае за бързо отслабване, което обаче да бъде и трайно, и щадящо за организма ни. Истината е обаче, че повечето продукти, които ни дават възможност да отслабнем бързо, крият някои рискове и днес ще ви представим кои са те.

Обещанията за бързи резултати при употребата на различни продукти за намаляване на теглото, премахване на болки или подобряване на кондицията могат да бъдат подвеждащи, пишат от actualno.com. „Тогава, когато практиката десетки години назад е показвала, че определени ефекти, като например бързото отслабване, могат да бъдат постигнати, но това става само с желязна воля, определени диети и никога с няколкодневното използване на хапче, лепенка, дъвка или нещо подобно, не бива да се предоверяваме.“

За това предупреди по Нова телевизия председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, като потвърди, че институцията продължава да осъществява контрол и да реагира на жалби и сигнали от граждани. Instagram приема строги мерки срещу рекламите на продукти за отслабване Instagram обяви по-строги мерки за постове за продукти за отслабване и козметична хирургия. Някои от публикациите ще бъдат скрити от ли… Прочети повече Маргаритов препоръча критичност към подобни оферти. „Напоследък, особено в онлайн пространството, има доста такива, за мен лично, заблуждаващи послания, които предизвикват хората да обърнат внимание на определени продукти – основно поради това, че те имат бърз, чудодеен ефект“, коментира той.

Практиката показва, че често страниците за поръчка на такива продукти са регистрирани в трети страни, а търговецът невинаги може да се открие и да му бъде ангажирана отговорността. „Ако търговците са регистрирани в държава от Европейския съюз, сега вече ще бъде по-лесно, тъй като и нашата Комисия в някаква степен, а и сродните ни институции от другите държави членки, ще имат функции при определени обстоятелства да разпореждат премахване на такова електронно съдържание и това би предпазило потребителите в доста по-голяма степен“, добави Маргаритов.

Става дума за трансгранични нарушения на потребителското право, които могат да увредят колективните интереси на потребителите в поне две държави членки или да засегнат потребителите в най-малко 2/3 от държавите членки, които заедно представляват най-малко 2/3 от населението на Съюза. „Проблем е и че тези оферти създават у потребителите една заблуда и понякога хората, експериментирайки с подобни продукти, могат да предизвикат определени рискове за здравето или дори за живота си“, акцентира Маргаритов.

Вижте още:„Динамична диета“ – новият хит в отслабванетоМоето голямо лятно отслабванеНай обичам някой да ми обяснява колко лесно се отслабвало лятото. Имам разни превзети приятелки – ед…Jul 24 2019vsyakajena.com