3 растения гонят ефективно мухите, бълхите и кърлежите

0
369
3 растения

Растенията са част от природата, която често се пренебрегва от нас, хората. В много случаи ние ги приемаме само като декорация или като част от пейзажа, когато в действителност те са основна част от природния баланс. Не само, че те разнообразяват релефа и климата на дадено място, но и участват активно в живота на животните там. Някои растения са храна, други служат за подслон, а трети са отблъскващи за някои видове.

Днес ще ви представим 3 растения, които ефективно гонят бълхи, мухи и кърлежи. Не бива да забравяме, че в природата има зависимости, които поддържат баланса и ние можем лесно да се възползваме от тях, за да си помогнем, при това без да използваме химични продукти или скъпи препарати. Разбира се, трябва да сме наясно, че има ситуации, когато употребата им е неизбежна, но конкретно когато става въпрос за прогонване на определени насекоми от жилището ни, можем първо да опитаме с природните средства и определено ще се изненадаме от резултата. И така, ето и кои са тези 3 растения.4 растения привличат парите у домаДомът е нашата крепост, както е казал народът. По тази причина ние държим той да бъде уютен, красив …Jul 7 2019vsyakajena.com

1. Розмарин
Розмаринът е особено ароматен и именно миризмата му отблъсква бълхите, мухите и кърлежите. Нужно е само да сложим розмарин в стаята или пък около прозорците и така ще попречим на вредителите да влязат в дома ни.

2. Пелин
Пелинът е подходящо растение, което да засадим в градината си, за да предпазим останалите си растения от вредители. Плюсът му е, че е дългогодишно растение и издържа на климатичните условия. Нужно е да засадим малко пелин, за да се насладим на красива и здрава градина.

3. Чесън
Чесънът е не само много полезен за здравето ни, но и може ефективно да ни помогне в борбата с различни насекоми. Миризмата му е наситена и отблъсква редица насекоми. Това, което можем да направим е да натрошим скилидки чесън и да ги поставим от външната страна на первазите си – така ще се защитим от влизането на насекоми у дома.
Яна ВОЙНОВАТези растения са чудотворни за здравето ниВ България природата е такава, че ни дава възможност да се възползваме в пълна степен от билките и р…Apr 18 2019vsyakajena.com