Таблетка аспирин в пералнята прави чудеса с дрехите ви

0
848
таблетка аспирин

Чудили ли сте се как можете да подобрите дейността на пералнята си? Да предпазите дрехите и те да станат като чисто нови? Е, днес ви представяме един трик, с който ще постигнете това. Става въпрос за това да сложим една таблетка аспирин в пералнята.

Този съвет може да спаси любимата ви дреха! Кой би си помислил, че обикновена таблетка аспирин, забравена в някой кухненски шкаф, би могла да се конкурира по ефективност с рекламираните продукти за отстраняване на петна, предават от actualno.com. Как да направим така, че белите тъкани да не пожълтяват след изпиране? Как да премахнем упоритите петна и да възвърнем перфектния външен вид на любимата си рокля? Ще ви разкрием тайната. Работи чудесно с всички светли тъкани! Как да перем белите дрехи?

1. Разтворете 5 таблетки аспирин по 325 мг в 8 литра топла вода, пише „За жената“. Накиснете дрехите в разтвора и ги оставете да престоят в продължение на 8 часа.

2. Бихте могли предварително да натрошите аспирина на малки парченца, така той бързо ще се разтвори във водата и активно ще действува.

3. Пуснете няколко таблетки аспирин директно в пералната машина! Това ще възвърне сияйната белота даже и на избледнелите ви дрехи. Ако преди изпиране в машината, накиснете за кратко дрехите си в разтворен във вода аспирин, ефектът ще е просто зашеметяващ.

Пералната машина (наричана често кратко „пералня“) е електродомакински уред за пране. Тя е от вида едра бяла техника. Помещение в обществено заведение (в болници, училища, хотели, срещу заплащане и др.), в което се перат дрехи се нарича също пералня. Големите перални машини в тези помещения, които не са от вида бяла техника се наричат също перални.

Необходимостта за улесняване на ръчния начин на пране налага търсенията на човечеството за нейното изобретяване. Първите сведения за използване на перална машина датират от 1320 г. В германския град Аугсбург била конструирана перална машина за обществено ползване, която е била теглена от конски впряг. Първият британски патент за категорията миещи и изцеждащи машини е издаден през 1691 г. Около 1750 г. английския изобретател Стендър конструира пералня за пране на спално бельо. През януари 1752 г. се появява първият чертеж на перална машина в английското списание „The Gentlemen’s Magazine“.

Вижте още:5 лесни начина да почистим пералнята у домаПералнята у дома е един от уредите, които се използват изключително често. По тази причина е важно д…Jun 6 2020vsyakajena.comСпрете да правите това, ако искате пералнята да ви служи по-дългоПералнята е един от домакинските уреди, които са ни жизненонеобходими. Освен това уредът може да уле…Mar 24 2020vsyakajena.com