С този трик почистването на пералнята е като детска игра

0
465
пералнята

Във всеки дом има определен набор от уреди, без които животът ни би бил особено затруднен. Благодарение на индустрализацията, в днешно време можем да се радваме на редица удобства у дома като миялна машина, пералня, сушилня, хладилник. Всички те не само улесняват живота ни, но и са се превърнали в необходимост, с оглед на забързаното ни ежедневие. Често обаче в суматохата забравяме да полагаме грижи за тях достатъчно често и това води до натрупване на мръсотия, която значително утежнява процеса по почистването на уредите.

Освен това, всеки от тези уреди има своите особености и е важно да сме наясно с тях, за да можем да го почистим качествено. Пералнята например е уред, в който постоянно има вода, поради характеристиките й. Затова и грижите за нея трябва да бъдат не само съобразени, но и редовни, за да не позволим зараждането на ръжда и мухъл, които след това да се пренесат на дрехите ни, а оттам и по кожата ни. Днес ще ви представим един начин за почистване на пералнята, който е много лесен, не изисква почти никакви финансови вложения и е страшно ефективен. Ето кои грешки допускаме всички в пускането на пералнятаПускането на пералнята е една от домакинските дейности, които всеки от нас трябва да върши, дори и д…Feb 8 2019vsyakajena.com

И така, продуктите, които са ни необходими, са: 780 милилитра оцет, 45 грама сода за хляб, 60 милилитра вода, гъба за почистване. Първата стъпка е да смесим содата с водата и да разбъркаме, за да се смесят. Когато това стане изсипваме сместа в отделението, където сипваме прах за пране. След това сипваме оцета в барабана на пералнята. Следващата стъпка е да пуснем машината, при това на възможно най-гореща вода.

Когато машината спре, внимателно избърсваме барабана с гъбата, така че да отстраним останалата мръсотия. Така ще сме сигурни, че всичко натрупано по време на прането е отстранено и няма да замърси следващите дрехи. Не е необходимо да почистваме пералнята си с този метод след всяко пране, но е добре да го прилагаме периодично, за да знаем, че дрехите ни ще бъдат наистина чисти и свежи и по тях няма да има останала мръсотия.
Яна ВОЙНОВАПералнята ми започна да мирише ужасно, но открих този трик и се отървах от миризмата. Направо се родих!Всяка домакиня обича прането и да бъде снежнобяло и да ухае прекрасно. Постоянно търсим различни вид…Oct 23 2018vsyakajena.com