Агресивните домакински химикали увреждат чернодробните клетки

0
294
домакински химикали

Всеки от нас знае, че има определени препарати, които се ползват за почистване на дома. Те имат различен състав и различна сила на действие. Днес ще си поговорим за някои от агресивните домакински химикали, които е по-добре да избягваме, ако искаме да бъдем здрави и да не застрашим себе си и близките си.

Прочетох във вестника, че домакинските химикали са много вредни за черния дроб. Но днес е трудно да се справим с хигиената в дома без тях, предават от zdrave.to. Вкъщи имаме две малки деца и се притеснявам най-много за тях. Какво ще ни посъветвате?
Галя Атанасова, гр. Хасково

Тези препарати са опасни за черния дроб, тъй като съдържат токсични вещества: хлорирани въглеводороди и нафталани, бензол и неговите производни, съединения на желязо, мед, арсен. Истинска “бомба” за черния дроб са препаратите за почистване на санитарните възли, съдържащи хлорирани нафталани. Когато ги вдишваме, те изгарят лигавиците на дихателните пътища, стомаха и засягат черния дроб.

Средствата за миене на съдовете не са по-добри. Съветваме семейства, в които растат деца, да използват продукти от “зелената линия”, които съдържат минимум токсични вещества. Препоръчително е да миете съдовете с помощта на стари домашни средства – сода, оцет, коприва. Химично вещество (или за кратко химикал) е материал с определена и постоянна химическа структура. Такива са химичните елементи и химичните съединения. Името навлиза в употреба през XVIII век.

Терминът химикал, използван от химиците, е технически термин и със строго определено значение. От друга страна думата химикал във фармацевтиката, правителствените организации и обществото като цяло включва много по-широк диапазон вещества, като смеси и най-вече материали с изкуствен произход, синтезирани и произведени от химическата промишленост. В България думата химикал се използва и за вид писалка. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Доказано: Домакинската работа е вредна за здравето. Ето какво трябва да знаем за чистенето у домаДомът е мястото, което всеки от нас обича и е съвсем логично, че полагаме големи усилия, за да изгле…May 22 2018vsyakajena.comЧистенето ме изтощаваше, докато не открих тези лесни трикове. Вече се справям бързо и без много усилияПочистването може да стане наистина скъпо, ако купуваш най-различни видове почистващи препарати. Но …Aug 15 2018vsyakajena.com