7 вредни храни, които често даваме на децата си. Ето какви грешки правят повечето родители

0
432

Много деца започват да ядат храни, съдържащи много захар, на съвсем ранна възраст. Това намалява чувствителността на вкусовите им рецептори и затова не им допада нормалната храна не им допада. Има и други храни, които малките не бива да хапват заради физиологическите характеристики на телата им. Невъзможно е децата ви да не консумират никаква захар, но не е и необходимо да ги ограничавате до такава степен. Важното е да оформите у тях правилното отношение към сладките храни. Обяснете им, че те са десерт и не могат да заместят истинската храна. Ако им създадете правилни хранителни навици още от ранна възраст, те ще продължат да се хранят така и когато пораснат. Решихме да ви покажем как да научите детето си да яде здравословна храна и кои на пръв поглед полезни неща не бива да консумират изобщо.

1. Сок
Соковете са популярни сред децата на различни възрасти. Те са удобни и се предлагат в шарени опаковки. Но тук свършват предимствата им – една чаша сок съдържа 5-6 чаени лъжички захар. Тъй като тя е разтворена, веднага се абсорбира в кръвта, което е лошо за метаболизма на въглехидратите. Експертите съветват децата да хапват плодове, вместо да пият сокове. Благодарение на фибрите в тях, сокът са абсорбира постепенно. Може да пробвате и с прясно изцеден сок или смути.
2. Кисело мляко
За да изберете полезно кисело мляко, трябва да прочетете съставките. Не купувайте млечните продукти, които не се съхраняват в хладилник. Освен това е важно да избягвате плодовите млека, които са пълни със захар и мазнини, които водят до напълняване при децата и повишават риска от диабет.4 въпроса, които трябва да задавате на детето си всеки ден, за да имате здрава връзка с негоМного често в ежедневната суета, улисани в грижи и ангажименти, просто следваме училищните програми,…Jul 16 2018vsyakajena.com

3. Зърнени закуски
Овесени ядки, мюсли и всякакви други закуски – това са храни, които изглеждат много здравословно в рекламите и хората вярват, че те съдържат много витамини и минерали. Всъщност в тях няма никакви полезни вещества, но пък са пълни със захар. Всички здравословни вещества на царевицата, житото и овеса се губят при обработката и остават само въглехидратите. Трудно е да задоволите глада си с подобна храна, затова и децата огладняват скоро след консумацията им. Добър заместител е овесената каша, към която можете да прибавите плодове и ядки, за да я направите по-привлекателна за децата.
4. Мед
Децата по-малки от 2 годинки не бива да ядат мед. Не само че може да предизвика алергична реакция, но и една от бактериите, която понякога се съдържа в меда, може да доведе до сериозно инфекциозно заболяване, наречено наречено ботулизъм.
5. Грозде
Гроздето съдържа витамини и минерали, които са необходими за децата, но има причина, поради която те не трябва да ядат – зърната са големи и хлъзгави и децата лесно могат да се задавят. Освен това те са трудни за храносмилане от детския организъм. Бананите са чудесен заместител на гроздето за по-малките деца.

6. Мултивитамини за деца
Витамините са доста спорна тема. Но често родителите разчитат на своите знания и опита си, вместо да се консултират с експертите, което е напълно погрешно и може да бъде дори опасно. Независимо колко безвредни изглеждат симпатичните витамини във форма на животинки, те трябва да бъдат консумирани само ако са предписани от лекар. Децата трябва да набавят необходимите полезни вещества от храната си и не е нужно да им давате суплементи.
7. Млечни шейкове
Ако трябва да избира между газирана напитка и млечен шейк, всеки родител би се спрял на млечния шейк. Но се оказва, че той е точно толкова опасен, колкото газираните напитки, тъй като съдържа много мазнини и захар. Според последните проучвания консумацията на подобни напитки редовно може да доведе до развитие на заболявания на сърдечната система. Те са опасни дори и за възрастните. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Източник: dama.bg
Вижте как да действате, ако детето ви си гризе ноктите – лесно и ефективно решениеВсеки проблем има решение, този – също.
Забелязвате, че детето ви е започнало да си гризе ноктите – …
Jul 14 2018vsyakajena.com