5 промени, които настъпват при кърмене

0
2
промени

Майчинството е период в живота на жената, когато всичко се променя. Детето бързо се превръща в основен приоритет, но това не е единственото, което търпи промени. Самата жена също преминава през различни състояния както психически, така и физически. Тялото ни се пригажда за отглеждане на дете. Не само, че докато сме бременни се променя баланса на хормоните ни, но и се появява кърмата. Кърмата е основната храна за бебето, с която то се захранва в пърите месеци, докато организъмчето му укрепне достатъчно, че да може да започне захранването му с други храни. Когато обаче се появи кърма, има някои промени, които настъпват при жената. Ето кои са те.

1. Болка в гърдите
Ако ви е за първи път или нямате особено много кърма, може да се получат раздразнения по зърната, които да предизвикат болка. За да се предпазите от това е добре да се посъветвате с лекар, който да ви препоръча точния крем, който да успокои чувствителната зона.

2. Симптоми на менструални крампи
Хормонът, който предизвиква кърмата, отговаря и за свиването на матката. При този процес обаче често се получават крампи, които не са никак приятни, но пък са неизбежни. Хубавото е, че по този начин организмът ви се връща към нормалното си състояние, така че крампите са добър знак.Доц. Георги Арнаудов алармира: Опасност грози жените в детеродна възрастСинините при лек удар могат да означават нарушение в системата за кръвосъсирване. Хематологичните за…Aug 7 2019vsyakajena.com

3. Увеличаване на бюста
Един от плюсовете е, че има вариант гърдите ви да пораснат. Причината за това е, че се променя количеството на произвежданите хормони. За сметка на естрогена и прагестерона, се увеличава производството на пролактин. Това води до увеличаване на чувствителността и размера на гърдите.

4. По-бързо отслабване
Това е друг плюс от наличието на кърма в организма ни. Кърменето гори между 300 и 500 калории на ден, което е още един метод да изгорим излишните килограми, натрупани по време на бременността.

5. Болка във врата и гърба
Позата по време на кърмене често е леко прегърбена и с наведен врат, за да гледаме към детето. Тя обаче може да провокира болки, които не само са неприятни, но и могат да причинят трайни проблеми. Затова трябва да се замисляме за това и да сменяме позата, за да не си причиним сами проблеми.
Яна ВОЙНОВАТези 5 черти в ранна възраст разкриват, че детето ни има гениални заложбиВсеки родител има високо мнение за детето си. Това е съвсем естествено и нормално заключение по няко…Jul 25 2019vsyakajena.com