12 домашни любимци, които са идеални за деца с алергии

0
144
деца с алергии

Когато става въпрос за деца с алергии, родителите обикновено са много чувствителни на тази тема и много внимават да не направят така, че да усложнят състоянието на хлапетата. Днес обаче ви представяме 12 домашни любимци, които са идеални за тези деца, за да могат и те да се радват на животинка у дома.

Сърбеж на очите, течащ нос и неудържими кихащи пристъпи – така си представят повечето хора наличието на домашен любимец в къща с дете с алергии, пишат от dama.bg. Но ако наследникът ви е чувствителен към козината на кучета или котки, не се отказвайте! Не всички животни са тиктакащи бомби за алергии. За щастие, има много безопасни опции за домашни любимци. Направихме списък с 12-те най-добри животни, които можете да имате, дори ако в къщата живее някой с алергии.

Заек
Ако вашето дете има алергична реакция към кучета или котки, това не означава, че не може да има пухкав приятел – помислете за зайче! Според изследванията тежките алергии към зайци са необичайни, въпреки че някои хора са чувствителни към протеина, който се намира в кожата им.

Змия
Има по-безопасни опции, ако не искате да поемате никакви рискове – като например закупуване на влечуго. Все пак винаги трябва да помните, че те са полезни за деца над 10-12 години, тъй като те могат да разберат как да се справят с тях и да поддържат ръцете си чисти след игра с домашните любимци. Също така, не забравяйте, че големите змии ще трябва да се хранят с живи животни като хамстери или мишки.

Канадски сфинкс
Всъщност няма такова нещо като хипоалергенна котка, която да е абсолютно безопасна за деца с алергии. Канадският сфинкс няма козина, която да пада, въпреки че произвежда някои алергени (но по-малко от котките с козина) като протеина Fel d 1, който се съдържа в котешката слюнка и кожа. За да сигурни, можете да избърсвате котката с мокра кърпа веднъж седмично и да я къпете от време на време.

Mорско свинче
Морските свинчета са подобни на зайците по отношение на алергените – козината и кожата им не причиняват алергии, но може да имат протеини в слюнката и секретите, които ги причиняват. Лесно е да избегнете проблеми, като измиете ръцете си след игра с домашния любимец, държите го извън спалнята и помолите член на семейството да почисти клетката му. Използването на пречиствател за въздух също е добра идея.

Таралеж
Тъй като таралежите имат иглички и нямат козина, децата с алергии обикновено не се дразнят от тях. Според PetMD таралежите са страхотни домашни любимци, с които малгучаните общуват ежедневно. Моля, не забравяйте обаче, че отглеждането на таралежи като домашни любимци е незаконно в някои страни.

Брадат дракон
Брадатите дракони са чудесни любимци за деца с алергии, тъй като влечугите нямат козина. Освен това, обичат да общуват с хора и са лесни за обучение. Имайте предвид, че могат да носят салмонела, така че ветеринарните лекари не ги препоръчват за деца под 5 години. И не забравяйте да миете ръцете си преди и след игра с домашния любимец.

Дългоопашат папагал
Ако обмисляте да вземете птица, за да избегнете алергични реакции, това е добър вариант. Но не забравяйте, че птиците също имат козина и винаги има малък риск от това. Най-сигурният вариант е малък дългоопашат папагал. Специалистите също препоръчват благороден папагал, белокоремен папагал или тукан като домашен любимец, но каквато и птица да изберете, важно е да почиствате къщата, за да намалите излагането си на алергени.

Малко куче
Понякога хората с алергии се надяват, че могат да се сдобият с „хипоалергенно“ куче. За съжаление, изследователите твърдят, че алергичните реакции се случват дори в домове с породи, благосклонни към алергия. Но тъй като на малките кучета им пада по-малко козина, специалистите препоръчват да изберете малка порода, да я държите извън спалнята и да я къпете веднъж седмично. Също така е по-добре да се отървете от килимите и да използвате пречиствател за въздух.

Хамстер
В сравнение със зайците и морските свинчета, хамстерите са наистина дребни гризачи и имат най-малки количества алергени. В допълнение към това, повечето хора държат малки домашни любимци в клетки, така че останалата част от къщата да е в безопасност. По този начин, когато произвеждат козина, няма да се разпилее в цялата къща.

Костенурка
Друг домашен любимец, който вероятно няма да предизвика алергични реакции, дори при наистина чувствителни деца, е костенурката. Мрежата за здравеопазване на домашни любимци споделя, че когато костенурките получават правилни грижи, могат да живеят повече от 50 години, което означава, че ще бъде дългосрочен приятел за вашето дете. Подобно на други влечуги, костенурките могат да носят салмонела, така че винаги трябва да имате предвид, че измиването на ръцете ви след взаимодействие с домашния любимец е много важно.

Мишка
Мишките са бозайници, така че рядко могат да причинят алергии, като малки котенца или кученца, защото са много по-малки от другите пухести домашни любимци. Освен това, техните алергени не се разпространяват из къщата ви, тъй като вероятно не бихте позволили на мишката да обикаля из нея цял ден.

Тарантула
Специалистите отбелязват, че много екзотични домашни любимци са безопасни за страдащите от алергия, включително тарантули. Те невинаги са най-добрия избор, особено ако искате домашен любимец за гушкане, но ако предпочитате да го гледате, тези паяци са чудесен вариант. Имайте предвид, че въпреки че тарантулите могат да хапят, токсичността е подобна на ужилване от пчела или оса. Вие или членовете на вашето семейство имате ли алергия към животни?

Вижте още:21 интересни факти за слоновете, които ще ви изненадат15 факта за лъвовете, които трябва да знаетеДнес ще ви представим 15 факт за лъвовете, което трябва да знаете. Това са едни от най-достолепните …Mar 25 2020vsyakajena.com

loading...