10 задачи в домакинството, в които можем да включим децата

0
187
домакинството

Домакинството обикновено се поддържа от жената у дома. Истината е обаче, че е добре да въвлечем и децата си в домакинските задължения, защото така не само ще ни е по-лесно, но и ги учим на дисциплина, отговорност и съпричастност. Днес ви представяме 10 задачи в домакинството, в които спокойно можем да включим децата си, без те да се преуморят или да им бъде скучно. Малките деца обичат да помагат вкъщи, пишат от rozali.com. Имаме няколко страхотни идеи, с които да ги включи в домакинската работа!

Повечето родители биха се съгласили, че за децата е полезно да помагат вкъщи до колкото им позволяват възрастта и възможностите. Малките деца са изключително изпълнителни и с радост ще ви помогнат да поддържате дома си чист и подреден. Този уикенд може да бъде идеалната възможност да започнете почистването на дома в екип:

Почистване на стъкла
Почистването на вътрешни прозорци или стъклени врати е една лесна задача, която може да се превърне в любимо домакинско занимание за малчуганите. Те се чувстват истински пораснали със спрей бутилката и хартиените кърпи в ръце. Изключително забавно е да видят разликата върху стъклото само с няколко бързи движения!

Миене на съдове
Започнете с миенето на чинийте. Освен че е полезно, може да бъде и много забавно, ако сипете малко повече от препарата за съдове – кое дете не обича да играе в топла, сапунена вода?

Сменяне на чаршафи
Махането на мръсните чаршафи е забавно домакинска работа, която ще се хареса на децата. Когато порастнат и са в предучилищна можете също така да ги научите да ви помогнат да поставяте чистите чаршафи.

Бърсане на прах
Включете ги в почистването на дома, като им възложите отговорната задача по отстраняването на праха. Осигурете им кърпа от микрофибър или четка за прах ги оставете да се забавляват! За по-добри резултати навлажнете кърпата предварително.

Отсертвиране и полиране на прибори
Създайте правилото децата да отсервират чиниите си в кухнята след всяко хранене. Ако са по-големи тяхно задължение може да бъде изпразването на съдомиялната машина. Можете дори да насърчите тийнейджърите да помагат в почистването и полирането на приборите за хранене. Направете си натурална почистваща паста от сода бикарбонат и вода в съотношение 3:1 след това оставете детето да почисти приборите с помощта на препарата и мека кърпа.

Помощ при простиране
Накарайте малките да ви подават щипки, когато простирате прането, а когато са достатъчно високи, прехвърлете изцяло това задължение на тях.

Поливане на цветята
Това е още една забавна работа за децата! Помолете децата за помощ с поливането на домашните растения като им предоставите подходяща лейка или шише. Научете ги как внимателно да напояват растенията, както разликата между поемането на вода през корените и през почвата. През топлите месеци, ако е възможно, оставете тази работа за вечерта точно преди да си лягат. По този начин топлината от слънцето няма да доведе до бързо изпаряване на водата.

Сортиране на дрехи
Когато се заемате с прането, помолете децата да сортират дрехите на бели и цветни. Обяснете им, че това е необходимо, за да се предотврати оцветяването на цялото пране. Така децата ви от малки ще усвоят полезен навик, които ще им спести главоболия и пари в бъдеще.

Измиване на ваната
Оставете децата си да мият ваната и душа! Дайте им безопасен, естествен почистващ препарат и няколко четки и гъби за почистване и им дайте възможност да работят! Можете дори да ги оставите да влязат в банята по бански за допълнително забавление! Това е забавен и лесен начин да запълните свободното време на децата и същевременно да поддържате банята чиста!

Хранене на домашните любимци
Нека вашето малко дете отговаря за храненето на домашния любимец! Въпреки че може да са прекалено малки, за да се справят с отварянето на консерви, със сигурност малчуганите биха могли да отсипят от суха храна за котката или кучето. Също така по силите им е да хранят рибки, костенурки, хамстери или други малки домашни любимци. Това е особено ценна задача, тъй като ще ги научи на постоянство и отговорност.

Вижте още:6 необичайни приложения на краве маслото в домакинствотоКраве маслото е продукт, който използваме широко в кулинарията. В същото време се оказва, че можем д…Apr 11 2020vsyakajena.comТези тайни приложения на старите чорапогащи в домакинството направо ми развързаха ръцете! Вижте колко са интересниВсяка от нас има чорапогащи в гардероба. Това е факт. Но е факт също така, че дори и заради малка бр…Dec 4 2018vsyakajena.com

loading...