Щом те го могат и ние можем: 12 принципа за възпитание от кралското семейство, които всеки трябва да знае

0
383

Според приказките или уроците по история кралските деца спят на копринени възглавници, хранят се в златни чинии и по цял ден се забавляват. Днес ще ти разкажем как са възпитани най-известните принц и принцеса – Джордж и Шарлот, децата на херцога и херцогинята на Кеймбридж, пишат от dama.bg. Може би ще се изненадаш, че сами трябва да почистват стаите си. Разбери какво друго да си „откраднеш“ от кралското семейство, ако вече си мама.
1. Титлата не е причина да не правят нищо
В семейството на херцога и херцогинята на Кеймбридж има само една детегледачка, която им помага с децата. За всички задължения, свързани с хранене, къпане и разходки с наследниците се грижат родителите. Освен това Уилям работи като пилот на хеликоптер за спешни медицински услуги и децата са наясно с това.
2. Уважават работата на другите хора
Правнукът на кралица Елизабет е разбрал още от най-ранна възраст, че работата на всеки човек трябва да бъде оценена, независимо дали става въпрос за майка, подготвяща вечеря или камериерка, която почиства къщата. Ето защо Джордж и Шарлот знаят, че не могат да пренебрегват храната си и че сами трябва да се погрижат за разпилените си наоколо дрехи.
3. Семейството е приоритет номер едно
5-годишният Джордж се грижи за малката си сестра, а херцогинята казва, че те се превръщат в най-добри приятели. Дори на невръстна възраст децата знаят историята на семейството си и често посещават гроба на баба си – принцеса Даяна. Кейт и Уилям също се опитват да прекарат възможно най-много време с наследниците си. Джордж, например, обича да говори за всичко с баща си, а на Шарлот ѝ харесва да готви заедно с майка си. На вечеря децата седят заедно с възрастните, въпреки съществуващите традиции.Тайните на източното възпитание: Или как да отгледаме талантливо и интелигентно детеАзиатските страни като Китай, Япония и Корея са на първо място в класациите за образование според оц…Aug 10 2018vsyakajena.com

4. Всеки има право да изрази мнението си
Независимо от традицията на „сдържаност“ в кралското семейство, Кейт и Уилям активно развиват емоционален интелект в своите деца. „Виждайки, че децата комуникират помежду си в училище, разбирам, че живеем в абсолютно различно време. Заменени сме от поколение, което не се страхува да заяви нещата, които наистина го притесняват“, казва принц Уилям.
5. Образованието е на първо място
Четенето на книги е любима дейност на принц Джордж и принцеса Шарлот. Кейт често води децата на изложби и в музеи. Любимият им музей е природонаучният в Лондон. „Децата много обичат да идват тук и повярвайте ми, не само заради динозаврите“, казва херцогинята.
6. Обичта към спорта е важна
Херцогът и херцогинята са известни с любовта си към спорта. Кейт обича хокей на трева, а Уилям – да играе футбол, баскетбол и поло. Принц Джордж и принцеса Шарлот не показват изключителен интерес към спорта до момента, но родителите им са сигурни, че децата им ще продължат стъпките им в бъдеще.
7. Трябва да имат добри маниери
Децата могат да проявят капризи и да покажат лошо поведение на обществени събития и места. Съществуват строги правила за начина, по който трябва да се държат дори за кралските деца. Ако принцът или принцесата са твърде палави, ще останат у дома и ще пропуснат официалното събитие.
8. Могат да се отпуснат у дома
„Все още не са си счупили костите, но се опитват да го направят. Джордж винаги тича у дома, бута неща и скача. Моля ви, кажете ми, че след известно време нещата ще станат по-лесни“, казва принц Уилям.

9. Физическите наказания са недопустими
Без значение колко зле се държат децата, херцогът и херцогинята на Кеймбридж никога не използват физически наказания. Родителите имат свои собствени методи, с които да се справят. Ако Джордж е гневен, майка му незабавно намира начин да разсее момчето си, например, чрез силно пеене. Понякога самата тя сяда на пода и започва да крещи. Това обикновено работи и децата се успокояват.
10. Таблетите и компютрите са за възрастните
Джордж и Шарлот прекарват много време навън, карайки велосипеди или скачайки в локвите. Те са силно ограничени при използването на електронни устройства. Кейт и Уилям смятат, че тези играчки са по-подходящи за по-голяма възраст, докато топките, скачането на въжета и игрите на открито са най-добрите помощници за развитието на фантазията и въображението.
11. „Да“ на детските филмчета
Гледането на телевизия е позволено в семейството, но за нея има определено време. Кралските деца вече имат любими свои детски филмчета – Шарлот често иска да гледа „Прасенцето Пепа“, а Джордж обожава „Пожарникарят Сам“.
12. Разумно потребление на стоки
Кейт и Уилям са разумни потребители. Това се изразява главно в отказа им да купуват най-новите модни артикули. Много често можем да видим принц Джордж или принцеса Шарлот да носят дрехи от родителите си или дори такива от детството на чичо Хари. Ако се наложи да се купи нещо ново, херцогинята не избира луксозни модели.Безценни съвети за родителите: Как да не отгледаме разглезено детеРодителите са хора. Те допускат грешки във възпитанието на децата си и повечето от тях са напълно не…Sep 10 2018vsyakajena.com