Шантави правила за възпитание на детето

детето

За всеки един родител е важно да отгледа детето си като достоен човек, който има изградена ценностна система и възпитание. Докато талантите и заложбите у едно дете са до голяма степен наследени или пък са дар от природата, то възпитанието и отношението към останалите са задължение на родителите, които трябва да покажат правия път на всяко дете.
В този ред на мисли, днес сме решили да ви представим възпитанието на детето по един малко по-различен начин. Сигурни сме, че сте опитвали всякакви начини, чрез които да укротите малките зверчета, но с тези шантави правила със сигурност ще успеете да въведете ред вкъщи.Психолозите съветват: Как да развием твореца в детето сиЧесто сме чували следното: „Моето дете е добро по математика, но никак не му се отдават изкуствата и…Feb 27 2019vsyakajena.com

Правило 1 – Никой не може да стои при мама, когато тя шета, освен ако не помага. Както добре знаем, малките деца не обичат да стоят сами, а и всяко едно действие на останалите предизвиква огромен интерес в тяхното съзнание. Затова не е лоша идея да опитате с това правило – ако детето ви иска да е при вас, то трябва да ви помага. Вероятността да му стане интересно и да се заеме да шета с вас е много голяма, а и по този начин няма да разхвърля докато вие чистите.
Правило 2 – Без домакинска работа след 8 часа вечерта. Това правило помага по-скоро на нас, за да можем да организираме времето си и това на останалите. Ако заявим, че след 8 вечерта е нашето време, те ще се научат да бъдат много по-експедитивни във всяко едно отношение.
Правило 3 – Скуката не съществува. Важно е, да успеем да развием въображението и фантазията на детето си. По този начин то ще бъде много креативно и оригинално. Затова, когато каже, че му е скучно, можем да отговорим, че скуката е измислена от хора, които нямат въображение и не обичат да се забавляват.Ето какво е детето ни, според месеца на ражданеЗнаете ли, че в известна степен месецът на раждане разкрива личността ни? Тя се формира още от детск…Feb 14 2019vsyakajena.com