Учените разбулиха тайната: Ето защо родителите не трябва да помагат с домашните

0
270

Колко често помагате на децата с уроците? Някои родители вярват, че ако не контролират процеса на написване на домашното, децата им няма да полагат достатъчно старание. Не така мислят учени от Университета на Тексас в Остин, които са провели проучване относно участието на родителите в процеса на домашната работа, предават от az-jenata.bg. Според тях помощта на родителите в началното училище не е необходима и може да засегне доброто представяне на децата в по-горните класове. Защо родителите не е добре да помагат изцяло с домашните, вижте в следващите редове.
Децата губят мотивация да учат
Според резултатите от проведеното изследване, колкото повече родителите участват в процеса на домашна работа с децата си, толкова по-малко детето ще иска да учи само. Децата, чиито родители седят до тях и им показват какво да правят, контролирайки всяка стъпка или пък дори правейки им домашното, имат най-ниска мотивация. Ако искате вашето дете да бъде мотивирано да научава нови неща, опитайте се да участвате в процеса, само когато видите, че то наистина се затруднява. В този случай е добре със спокоен тон да му обясните това, което не му е ясно, да споделите ваш успешен метод за справяне с досадната част от домашната работа.Да си родител е благословия и изпитание едновременно. Вижте каква майка сте според зодията сиНезависимо дали и колко вярвате на астрологията, знайте, че дори и в малка степен, зодията под която…Sep 9 2018vsyakajena.com

Не се научават да бъдат отговорни
Когато поемате изцяло контрола върху домашната работа, децата не се учат на отговорност. Вместо това изисквайте от тях да си учат уроците, следете как се представят в училище и ги дръжте отговорни за слабите резултати. Когато сте там през цялото време, докато децата учат, детето няма да поеме отговорност за слабото си представяне. Не забравяйте за похвалите и „наказанията“. Важно е да развиете без излишен стрес способността на децата да бъдат отговорни за собствените си действия. Да разберат, че до голяма степен тяхното представяне зависи от усилията, които самите те полагат, но че сте на тяхно разположение, ако се нуждаят от разяснение, съвет, препоръка.
Връзката между родителите и децата се разваля
Създаването на хармонична връзка между деца и родители е нещо, в което не всяко семейство успява. Вместо да контролирате всяка задача, психолозите препоръчват изграждането на доверителна връзка с вашето дете и прекарване на повече време заедно. Четете заедно книги на глас, обсъдете нещата от тях, от това какво се случва в науката, намерете нови и интересни неща за научаване по приятен начин, неща, които да правите заедно.
Четенето на приказки и важните уроци за децата
Психолозите казват, че ученето е лична задача на всяко дете, а личната задача на родителите е да обичат детето си безусловно. Любовта е по-важна от бележките в училище, нали? Ако детето се затруднява с учебния материал, но виждате, че полага усилия, подкрепете го. Само така ще го мотивирате да продължи да се старае и да не понижи самооценката си.Важно за родителите: Не кръщавайте детето си с тези 7 имена, защото носят много тежка съдбаРодителите определят името на детето си докато тече бременността или пък през първите дни след ражда…Aug 27 2018vsyakajena.com