Сензационно ВИДЕО показа как бебето вижда света в началото на живота си

0
258
бебето вижда

Бебето вижда света по различен начин през първите месеци от живота си, отколкото когато порасне. И тъй като това е период, от който нямаме спомени, единственият начин да се информираме за него е чрез напредването на науката и технологиите. Именно те са дали възможност на учените да разберат как точно бебетата виждат света в началото на живота си.

Със сигурност всеки новоизлюпил се родител не може да свали очите си от новороденото бебче, което е осмислило живота му, пишат от jenata.blitz.bg. Майките и бащите се опитват да погълнат всеки един малък детайл и да го съхранят като спомен. Междувременно обаче зрението на самото бебенце не е толкова добро, колкото нашето собствено.

Именно затова Clinic Compare показват как изглежда светът през очите на детето през първата година от живота му посредством една изключителна анимация. Оказва се, че през първите дни от своето съществуване бебенцето вижда единствено замъглени черно-бели картини. С всеки следващ месец зрението му се подобрява. След третия то започва да разпознава лицата на родителите. Светът започва да става по-ясен и ярък. Зрението на детето се сформира изцяло след около 2 годинки – точно тогава, когато то е готово да започне да изследва света наоколо.

Човешките очи се намират в отделни очни кухини в черепа на човека, имат приблизително сферична форма с диаметър 24 мм. Всяко от тях се състои от очна ябълка и спомагателни приспособления: 6 външни очни мускула, с помощта на които очната ябълка се движи; сълзена жлеза, която отделя течност (сълзи) за почистване, овлажняване и предпазване на окото от дразнители; клепачи и мигли – за предпазване от механични и светлинни въздействия; нежна лигавица (конюнктива), покриваща видимата част на очната ябълка и вътрешната повърхност на клепачите.

Вижте още:Това е една от най-големите грешки при възпитанието на дете4 знака, че детето ви има нужда от терапевтВ България нуждата от терапевт все още се счита за нещо срамно. Това възприятие всъщност е доста пог…Jan 28 2020vsyakajena.com

loading...