Ново откритие: Децата, родени през септември са най-интелигентните. Ето на какво се дължи това

0
481

Всички родители искат детето им да расте интелигентно, здраво и успешно. Майки и татковци с надежда гледат из прогнозите на различни астролози, за да разберат бъдещето на рожбата си, пишат от jenata.blitz.bg. С годините много от тях откриват потвърждения на прогнозите, гледайки как детето им расте и настина е точно такова, каквото са си мечтали да бъде. Учените установиха, че най-здравите и умни деца се раждат през един определен месец на годината. Всичко това е доказано от 7 прости научни факта. Става въпрос за месец септември.
Ето и фактите:
Децата от септември са по-добри ученици
Учени от Харвардския университет (САЩ) наблюдаваха умственото развитие на повече от един милион деца на възраст от 6 до 15 години.
Оказва се, че родените през септември деца са най-добрите в училище, а родените през август, напротив, получават най-лошите оценки.
От астрологическа гледна точка децата от септември са Дева и Везни (започващи от 24 септември). Девите са много послушни и подредени. Везните пък от малки гледат да балансират с много дини под мишница и опитват да учат и работят едновременно.
По-уверени
В допълнение към доброто представяне, децата, родени през септември, са по-уверени в себе си, често посещават университета и по-рядко получават дисциплинарно наказание.
Имат по-малко проблеми със закона
Проучването също така показа, че децата, родени през септември, са по-малко склонни да влязат в лоша компания или да извършат престъпление. Всички тези майки, чиито деца са родени през този месец, без съмнение ще бъдат щастливи от децата си.Тази медицинска сестра обра всички овации в Интернет: Ето как да приспим бебето си за секунди (ВИДЕО)Приспиването на новороденото е едно от основните предизвикателства, пред които родителите се изправя…Sep 17 2018vsyakajena.com

Децата от септември са добри атлети
Изследователите от университет във Великобритания установиха, че децата, родени през есента, са по-добри спортисти. Те могат да се движат и скочат с 10% по-добре от други. Може би това се дължи на факта, че майките им, по време на бременността, са получавали достатъчно витамин D.
Децата, родени през септември, обикновено са по-високи.
Изследване в Бристол, Великобритания, показва, че децата, родени в началото на есента, са малко по-високи от тези, родени през зимата и пролетта.Учените обясняват това с факта, че майките им могат да се насладят на слънцето през последния триместър на бременността, а тялото им произвежда повече витамин D. Това помага на костите на бебето да се развиват по-добре.
По-малък риск от заболявания
Учени от университета в Принстън (САЩ) твърдят, че има връзка между месеца на раждане и болестите, които грозят даден индивид. Например, тези, които са родени през март, най-често страдат от сърдечни проблеми. Хората, родени през юли и октомври, са изложени на най-голям риск от развитие на астма. Синдромът на хиперактивност с дефицит на вниманието заплашва хората, родени през ноември. Децата, родени през септември, много рядко страдат от някое от тези заболявания.
Септември децата са по-щастливи
Всички деца са щастливи, ако чувстват любов и безопасност, но есенните бебета са по-радостни. Въпреки че мнозина не вярват в астрологията, родените през средата на септември до октомври, под знака на Везни, обикновено са по-щастливи от други.
Защо се случва това?
Развитието на детето в рамките на матката се влияе от количеството слънчева светлина и хранителни вещества, които получава майка му. Жените, които са родили през есента, през последните месеци на бременността са получавали много слънце и са хапвали свежи плодове и зеленчуци, което позволява да се натрупат много витамини в кърмата.Очаква ли бебе херцогинята на Съсекс – Меган Маркъл?След като през май тази година, 37-годишната американска актриса Меган Маркъл се омъжи за 33-годишни…Sep 15 2018vsyakajena.com