Млада майка разкри как да спрем детската истерия за секунди

0
1324
детската истерия

Детската истерия може да бъде не само плашеща за родителите, но и много изнервяща. Истината е, че повечето деца виждат, че когато изпаднат в неудържим плач, получават каквото искат и започват да използват този прийом постоянно. Днес обаче ще ви покажем как лесно да спрем истерията на детето си.

Много родители изпадат в стрес и изпитват силно разочарование, когато детето им изпадне в истерия на публично място, пишат от jenata.blitz.bg. Една майка обаче успя да се справи успешно с изблиците на гняв на 3-годишното си дете и сподели с всички простия си метод. По думите й, този елементарен начин помага не само на детето да се успокои, но и намалява стреса и при самия родител.

Жената сподели във Фейсбук своя блестящ съвет, с помощта на който всяка майка бързо ще сложи точка на детската истерия. Нарича техниката си „сърдечна прегръдка“ и споделя, че тя помага и за успокояване при родителите. „Помолете детето да дойде при вас и да ви прегърне, да сложи глава до сърцето ви, а след това го попитайте какво чувства. Открих, че това помага и на мен. Моля го да ми каже какъв звук издава сърцето ми и колко бързо бие“, разказва майката.

Този метод наистина помага да се успокоите, особено в моменти на пълно разочарование или когато сте страшно ядосани. Най-важното е системната практика и търпението. „Правя това от няколко седмици и методът започна да работи вчера. Детето дойде и ме помоли за“сърдечна прегръдка“. Работи!“, добавя тя. Необичайната, но проста техника помага на детето да спре да плаче по-бързо, защото трябва да се вслуша в звуците на сърцето, а ритъмът му помага да се отпусне.

„Надявам се това да помогне поне на един от вас“, посочва в заключение тя. Много родители харесаха нейния съвети и й благодарят, че е споделила опита си. „Това е най-добрият съвет! Това правя и сега. Определено успокоява децата“, пише една майка. „Обичам този метод и се опитвам да го повторя отново и отново, ако си го спомня навреме. Благодаря ви, че споделите“, добавя друга.

Вижте още:4 знака, че детето ви има нужда от терапевтМлад татко пожъна фурор с детето си в Интернет (Видео)Да си млад татко със сигурност не е лесно, но пък е интересно и забавно, заради мисленето на мъжете,…Jan 17 2020vsyakajena.com