бременността

Бременността е период от живота на всяка жена, в който промените в тялото и мисленето ни са неизбежни. Когато жената е бременна за първи път, това е съпроводено с много нови усещания, които провокират усмивки, вълнение, но и страх. Страх от неизвестното, страх от провал, страх от бъдещето, в което ще имаме много повече отговорности, отколкото сме свикнали. Разбира се, всяка от нас може да се допитва до свои приятелки, майка си, баба си и въобще жени, които вече са минали по този път за съвети, но понякога когато получаваме твърде много на брой съвети, които са различни, объркване е единственото, което ни остава в главата. Освен това има някои митове, които се разпространяват усилено и много бъдещи майки им вярват. Най-добре е всички въпроси и колебания, които имаме, да отправяме към лекаря си, защото той може да ни отговори най-пълно и адекватно.

Днес ще ви представим няколко от тези митове, на които е добре да не вярваме, особено преди да сме се консултирали с медицинско лице. Първият от тях е, че бременните не бива да ползват козметика за кожа. Факт е, че някои продукти съдържат вещества, които не са благоприятни като силицилова киселина, но вместо да премахнем козметиката изцяло, просто трябва да попитаме лекаря си какви продукти можем да ползваме безопасно. 9 изумителни факта за бременността, които малко хора знаятНад 350 хил. бебета се раждат всеки ден! И с толкова много бременни жени около нас, логично е да реш…Apr 23 2019vsyakajena.com

Вторият мит е, че бременните не бива да се боядисват или да третират косата си. Всъщност, това, което може да се случи при боядисване е да ни прилошее от силната миризма на боята, но тя по никакъв начин няма да навреди на бебето ни.

Третият мит е, че сексът по време на бременност е опасен за детето. Ако се чувствате добре и ако няма чрезвичайни обстоятелства като кървене, трудност при задържане на плода или друга особеност при бременността, няма проблем да се отдадете на интимност с любимия си.

Последният мит е, че летенето със самолет е забранено. Това не е вярно, в историята дори има случаи, когато жени раждат по време на полет. Освен това самите авиокомпании обикновено не допускат бременни в последния месец, защото се опасяват от раждане по време на полет, което определено е трудно, заради липсата на подходящи условия в кабината. Но летенето, особено в по-начални етапи на бременността, няма да навреди на бебето ни.
Яна ВОЙНОВА7 неща, които се променят в тялото ни след бременностРаждането на собственото ти дете е най-незабравимият, най-вълнуващ и най-разтърсващ момент в живота …Mar 7 2019vsyakajena.com

Коментари